Με την παρουσία πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 25 Νοεμβρίου στην α’ιθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης , στην Ξάνθη, η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Μιχαλόπουλου «Η Καταλανική Εταιρεία στην Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης», από τις εκδόσεις Σπανίδη

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει για την εκδήλωση ο ίδιος ο εκδότης, Μιχάλης Σπανίδης:

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 του Νοέμβρη 2017, στον ιστορικά, μοναδικό για την Πόλη-Αγορά Της Ξάνθης, πολυχώρο «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης Και Παράδοσης, φιλόκαλοι της σκέψης μας και φιλόκαλοι της πράξης μας, αγαπητοί προσωπικοί συνδαιτυμόνες καθώς και θεσμικά πρόσωπα, τίμησαν με την ευγενική τους παρουσία, την πρώτη δημόσια εμφάνιση του ιστορικού πονήματος του εκλεκτού ερευνητή και συγγραφέα Χρήστου Μιχαλόπουλου «Η Καταλανική Εταιρεία στην Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης».

Εξαίρετοι και σεβαστοί παρουσιαστές όπως:

ο Καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος,

η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κυριακή Κιούση-Σιούτη

και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος,

υπό την έμπειρη δημοσιογραφική μαεστρία του συντονιστή Χάρη Διαφωνίδη,

κάτω από το μεσαιωνικό βλέμμα εποχής εξαίρετων πινάκων ζωγραφικής, του ερασιτέχνη ζωγράφου αλλά επιστήμονα ιατρού Σταύρου Σακελλαρίδη, συνετέλεσαν σε ένα μοναδικό γνωστικό βίωμα για όσους ευτύχισαν να παραβρεθούνε.

Οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ συμπληρώνουν φέτος 25 Χρόνια λειτουργίας και 20 Χρόνια δημιουργικής εκδοτικής παραγωγής, με περισσότερους από 180 και πλέον τίτλους.

Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, γιατί σε πείσμα της τοξικής νοητικότητας και του συνωστισμού της χαμηλής ματιάς, όπως άλλωστε και οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ, δεν έβαλε χαλκά στο φρόνημά του. Είμαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζω σήμερα εδώ σε εσάς, σε αυτό το εκλεκτό κοινό, μαζί με τους εξαίρετους ομιλητές, το 3ο βιβλίο του αγαπητού μου Χρήστου Μιχαλόπουλου που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό μου οίκο. Με τον συγγραφέα φορές πολλές, στοχασθήκαμε πάνω στο φθαρτό σώμα του τόπου μας, αλλά και πάνω στην αφθαρσία της ιστορικής οσμής, που ερωτοτροπεί με εμπειρίες και μνήμες.

Χρήστο μου περιμένω ….. τον Διομήδη και τους….. Ρώσους….

Σας Ευχαριστώ»