Tην επιμονή του στο θέμα της διαφθοράς στον ιατρικό κόσμο, εκφράζει με ανάρτησή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και γιατρός του ΕΣΥ ο ίδιος, Δημήτρης Αδαμίδης ενώ φανερώνει και την αντίληψη που διαπνέει ένα μέρος του ιατρικούς κόσμου σε σχέση με το θέμα. Με αφορμή τα πολλά περιστατικά που εξαρθρώνονται στο ΠΓΝΑ και άλλα νοσοκομεία της χώρας, ο Δημήτρης Αδαμίδης αναφέρει:

Διάβασα την είδηση “Συνελήφθη Πανεπιστημιακός Γιατρός του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”. Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, κλιμάκιο αστυνομικών συνέλαβε τον γιατρό στο ιδιωτικό του ιατρείο, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού, το οποίο απαίτησε ια ιατρική πράξη, που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στο νοσοκομείο.Το ποσό βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.”.

Γιατί όταν συλλαμβάνεται ένας γιατρός ΕΣΥ επ’ αυτοφώρω με φακελάκι λέει “είναι στημένη πλεκτάνη των Πανεπιστημιακών” και γιατί όταν συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω ένας Πανεπιστημιακός γιατρός λέει “στημένη σκευωρία των γιατρών ΕΣΥ”??? 
Γιατί άραγε στη πρώτη περίτωση κατηγορείται ο διοικητής του νοσοκομείου ως πράκτορας του Πανεπιστημίου και στη δέυτερη ως όργανο του ΕΣΥ??
Κάποιοι τόλμησαν να κατηγορήσουν ασθενή που έκανε καταγγελία στις Εσωτερικές Υποθέσεις της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να πιαστούν γιατροί με την κατσίκα στην πλάτη ότι τινάζει στον αέρα το σύστημα υγείας!! για να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει: “ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΝΟΥ ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΩ!!”

“Έχετε πρόβλημα με το Πανεπιστήμιο!” είπαν στη μια περίπτωση και “εχθρεύεσαι το ΕΣΥ!” στην άλλη. ΝΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!