Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 23-11-17 σε μάντρα οικοδομικών υλικών στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, μέσα στον αστικό ιστό της Ξάνθης, όταν τρία δεσποζόμενα σκυλιά επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη γυναίκα (σύμφωνα με πληροφορίες 75 με 80 χρονών) την οποία κόντεψαν να κατασπαράξουν, προκαλώντας της τελικά σοβαρούς τραυματισμούς.

Την άτυχη ηλικιωμένη κυριολεκτικά διέσωσαν περίοικοι που, αντιλαμβανόμενοι το περιστατικό, κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ και μαζί με τους αστυνομικούς που κατέφτασαν στο σημείο κατάφεραν να την αποσπάσουν από τα δόντια των τριών σκυλιών.

Το θύμα μεταφέρθηκε στην συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των τραυμάτων της από τις πολλαπλές δαγκωματιές που δέχθηκε κυρίως στο κεφάλι και το πρόσωπό του, ενώ πλέον νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Παραμένει ακόμη άγνωστο το πως η ηλικιωμένη βρέθηκε μέσα στην μάντρα. Εικασίες κάνουν λόγο είτε πως η γυναίκα κατά λάθος βρέθηκε στην μάντρα οικοδομικών υλικών όσο ήταν εν λειτουργία είτε ως πελάτισσα, όμως δεν έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της ο οποίος φέρεται να κλείδωσε την επιχείρηση και να ελευθέρωσε τα τρία σκυλιά – φύλακες αυτής ενώ η γυναίκα ήταν ακόμη εντός με αποτέλεσμα αυτά να την εντοπίσουν και να της επιτεθούν.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθει στον Εισαγγελέα Ξάνθης στο πλαίσιο του αυτοφώρου με απόφαση του οποίου αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος