Ένα αναπάντεχο περιστατικό είχαν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης αλλά και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου όταν στη μία το μεσημέρι και κατά την εκτέλεση του δρομολογίου Ξάνθη – Ίασμος – Κομοτηνή του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης, το λεωφορείο που το εκτελούσε  εγκλωβίστηκε μέσα σε μία μεγάλη λακκούβα στην συμβολή των οδών Μιαούλη και Παναγή Τσαλδάρη.

Η τελευταία δημιουργήθηκε μετά την θραύση σωλήνα της ΔΕΥΑΞ και την διάβρωση του εδάφους από την διαρροή νερού, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να υποχωρήσει όταν πέρασε το λεωφορείο.

 

Χρειάστηκαν πεερίπου δύο ώρες προσπαθειών, η παρέμβαση τηλεσκοπικού γερανού από την γειτονική Καβάλα καθώς και των συνεργείων του ΚΤΕΛ και της ΔΕΥΑΞ για να απεγκλωβιστεί το όχημα και να μεταφερθεί στο συνεργείο του ΚΤΕΛ για να εκτιμηθούν οι ζημιές που έχει υποστεί.

 

Μιλώντας στο Xanthi2 ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ξάνθης, Θεμιστοκλής Γεωργιάδης τόνισε σχετικά: “Το μεσημέρι της Τετάρτης το λεωφορείο που εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο για Κομοτηνή, μέσω Ιάσμου, στη μία η ώρα κι ενώ πήγαινε να παραλάβει επιβάτες από την στάση στην οδό Π. Τσαλδάρη, στην στροφή της οδό Μιαούλη και Π. Τσαλδάρη είχε σπάσει κάτω από τον δρόμο σωλήνα της ΔΕΥΑΞ και με την διαρροή νερού το έδαφος κάτω από το οδόστρωμα είχε διαβρωθεί με αποτέλεσμα, αφού πέρασαν νωρίτερα άλλα δύο λεωφορεία, το τρίτο έπεσε μέσα στην λακκούβα που δημιουργήθηκε και δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να βγει με τις δικές του δυνάμεις. Καλέσαμε λοιπόν ειδικό τηλεσκοπικό γερανό από την Καβάλα για να μπορέσει να το ανασύρει μαζί με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ. Μάλιστα το προσωπικό της ΔΕΥΑΞ μας είπε κιόλας ότι ο οδηγός θα έπρεπε να προβλέψει ότι υπήρχε λακκούβα εκεί από την διαρροή…! Πράγματα δηλαδή που αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί δεν πρέπει να λέγονται. Λες και υπήρχε περίπτωση ο οδηγός να είχε δει την λακκούβα και να πήγαινε να περάσει από μέσα… Ευτυχώς δεν έγινε πολύ μεγάλη ζημιά όμως υπήρξε μία βλάβη γιατί το αυτοκίνητο “κάθισε” πάνω στο σασμάν του και είχαμε και κάποιες διαρροές από λάδια κλπ. Στη συνέχεια το πήγαμε στο συνεργείο για να το δουν οι πραγματογνώμονες και να εκτιμήσουν την ζημιά. Παρόλα αυτά μόνο και μόνο η κλήση του γερανού κόστισε 1.000€ περίπου… Ευτυχώς από τα 15 άτομα που επέβαιναν δεν τραυματίστηκε κανείς, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά και συνέχισαν το ταξίδι τους με άλλο λεωφορείο”