Uniday- γιατί όλοι μας αξίζουμε τη δυνατότητα επιλογής για το μέλλον μας” το σλόγκαν των διοργανωτών

Tην τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη -στις 24 του μηνός- η EESTEC: ένας μη πολιτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός από και για τους φοιτητές, οργανώνει στη Ξάνθη μια ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού. Σπάνια κανείς απομακρυσμένος από τα μεγάλα αστικά κέντρα θα παρευρεθεί σε μια τέτοια εκδήλωση με καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές επιλογές του, έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ημερίδα.
Το Uniday πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και η διοργάνωση του φέτος, όπως σημειώνουν οι συντελεστές του, θα είναι η καλύτερη δυνατή. Στόχος είναι να εμπεριέχονται ομιλητές από κάθε σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με όλες τις δυνατές επιλογές τους -μία προς μία- στην περιοχή της Θράκης. Η αμεσότερη επαφή και γνωριμία των εφήβων με την πανεπιστημιακή κοινότητα θα επιτευχθεί με δημιουργία διαλόγου με τους φοιτητές. Τι καλύτερο για την ουσιαστική γνωριμία με ένα αντικείμενο από την επαφή με κάποιον που το έχει εντάξει στην καθημερινότητα του;
Διαχείριση άγχους
Η υποδοχή των μαθητών θα γίνεται απο τη ψυχολόγο μέσω μια ομιλίας για τη διαχείρηση του άγχους και του χρόνου τους, αλλά και την προσθήκη ορισμένων χρήσιμων συμβουλών για την επίτευξη του στόχου τους. Η ίδια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο χώρο για την συζήτηση οποιουδήποτε περαιτέρω προβληματισμού. Βέβαια, η ολοκληρωμένη οργάνωση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας δίχως την εμπλοκή των γονιών θα ήταν ημιτελής. Αυτή ήταν και η σκέψη πριν την ένταξη μιας διαδραστικής διάλεξης μιας ψυχολόγου με τους γονείς στο πρόγραμμα της ημέρας. Ουσιαστικά, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη ψυχολόγο για την ορθή ψυχολογική υποστήριξη των υποψηφίων.
Η διάρκεια της ημερίδας θα είναι για τους μαθητές από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το
μεσημέρι σε κατάλληλο πρόγραμμα για να χωρέσουν όλα τα σχολεία του Νομού Ξάνθης.
Η ομιλία της ψυχολόγου προς τους γονείς θα πραγματοποιηθεί στις 5:30 μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.
Η δράση, φέτος, δε θα περιοριστεί μόνο εκεί. Η ανάγκη εθελοντικής προσφοράς και βοήθειας των συνανθρώπων δε περιορίζεται σε μια ημερίδα διάδοσης γνώσης, αλλά επεκτείνεται και στην ενίσχυση λιγότερο τυχερών συνανθρώπων μας που βιώνουν την καθημερινότητα με τα ελάχιστα από αυτά που η πλειοψηφία θεωρεί δεδομένα. Έτσι, η οργάνωση θα συνεργαστεί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οι Βάτραχοι για τη συλλογή τροφίμων και την ενίσχυση των απόρων. Θα θέλαμε λοιπόν να σας ενημερώσουμε ότι την ημέρα εκείνη στο χώρο θα τοποθετηθεί ένα κουτί για το κοινωνικό παντοπωλείο το οποίο κατόπιν επικοινωνίας μαζί τους χρειάζονται:
Αλάτι, Ζάχαρη, Ξύδι, Ρύζι, Κονσέρβες, Ελληνικούς Καφέδες, Χυμούς, Μαρμελάδες, Γκοφρέτες, Μπισκότα, Φρυγανιές, Φασόλια, Φακές, Ηλιέλαιο, Σαπούνι, Υγρά Πιάτων και Γάλατα μακράς διαρκείας ή Νουνού Εβαπορέ.