Αντιδράσεις και παρεμβάσεις προκάλεσαν τα γεγονότα που σημειώθηκαν πριν την πορεία του Πολυτεχνείου, το απόγευμα της Παρασκευής στην Ξάνθη. 

Όπως είναι γνωστό, αντιεξουσιαστές και άλλα άτομα απαίτησαν πριν την έναρξη της πορείας να αποχωρήσουν συγκεκριμένα μπλοκ από την πορεία ενώ έσκισαν με κοπίδι το πανό της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ανάγκασαν το μπλοκ της ΠΑΣΠ να αποχωρήσει.

Με ανάρτησή τους διάφορα στελέχη, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους αλλά και την ικανοποίησή τους για την παρέμβαση της ΚΕΕΡΦΑ.

Η Αριάννα Παπαϊωάννου σημείωσε:

Για τους οργισμένους πιτσιρικάδες που ως πορτιέρηδες έκαναν ..face control χθες στην πορεία και όριζαν με βία ποιοι έχουν το δικαίωμα να πορευτούν και ποιοι όχι, μόνο θλίψη αισθάνομαι…
Για τους άλλους όμως, τους συνομήλικούς μας, που τόσα χρόνια αντάμα πορευόμαστε στους δρόμους και στα κινήματα και που χθες ήταν απλοί παρατηρητές, νιώθω οργή και αγανάκτηση… Κρίμα τους…. 
Μπράβο στα παιδιά της ΚΕΕΡΦΑ και σε μεμονωμένους πολίτες που αντέδρασαν στη βιαιότητα των στιγμών.
Η Ξάνθη είναι μικρή και όλοι μας γνωριζόμαστε….
Προσωπικά, πορεύτηκα και χθες όπως και τις 36 προηγούμενες φορές δίπλα στους συντρόφους μου,μην εκχωρώντας σε κανέναν το δικαίωμα να μου το απαγορεύει… (πράγμα που δεν έκανα ποτέ κι εγώ..)

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση εξέδωσε για το επεισόδιο η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:
Καταγγέλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα γεγονότα της φετινής επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Ξάνθη. Ως ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας στον χώρο της Πολυτεχνικής σχολής βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια ομάδα αναρχικών η οποία ξεκίνησε φραστική επίθεση εναντίον μας. Η συγκεκριμένη ομάδα, με πρωτοφανή τραμπούκικο τρόπο προσπάθησε να μας εμποδίσει να παραστούμε στην πορεία του Πολυτεχνείου σπρώχνοντας και χτυπώντας μέλη μας αλλά και σκίζοντας το πανό μας. Την ίδια στιγμή μέλη της ΛΑΕ και των ΕΑΑΚ με κάθε τρόπο σιγόνταραν αυτή την επίθεση ξεχνώντας τα προ δύο ημερών συμβάντα στο ΕΜΠ. Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια το έπαιζαν νταβατζήδες του κινήματος υιοθετώντας λογικές αποκλεισμού σε όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους, τόσο από τις θεσμικές όσο και από τις κινηματικές διαδικασίες. Είναι αυτοί που επικαλούνται διαρκώς το φοιτητικό κίνημα ενώ παράλληλα έχουν διαλύσει τις δομές και τις διαδικασίες του. Όσο συντηρούνται τέτοιες λογικές εντός του κινήματος, η οργανωτική δύναμη είναι αυτή που θα καθορίζει τον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Η σημερινή επίθεση αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την κοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν απολαμβάνουν την στήριξη της. Σε ρόλο κριτή και ιδιοκτήτη των κοινωνικών αγώνων προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο τόσο να καπηλευτούν την εξέγερση της 17 Νοέμβρη όσο και να την απομονώσουν από την κοινωνία. Βέβαια όλα αυτά απορρέουν από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο σε μία κατάσταση ήττας, με αποτέλεσμα να μην είναι κοινωνικά χρήσιμος και ενδιαφέρεται μόνο για την ιδεολογική του «καθαρότητα» και την «επαναστατικότητα» του. Όμως η λογική που διέπει έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του από την κοινωνία, τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία.
Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σε πείσμα όλων αυτών των κατά φαντασίαν «επαναστατών», θα εξακολουθήσουμε να τιμούμε τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες όπως και όλους αυτούς που έδωσαν το αίμα τους στην πάλη για δημοκρατία και ελευθερία. Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στην Ξάνθη θα συνεχίσουμε να είμαστε κομμάτι των κοινωνικών αγώνων. Απέναντι στους νταβατζήδες του κινήματος θα συνεχίσουμε να ορθώνουμε το ανάστημα μας και να δίνουμε την μάχη για ένα πλατύ λαϊκό και μαζικό κίνημα, χωρίς «ιδιοκτήτες» και «δικαστές». Κυρίως όμως θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα πλάι στον λαό και τη νεολαία για δουλειά με δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για το δικαίωμα στη μόρφωση ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και καταγωγής, για τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια.