Επίσκεψη στο 6ο Νηπιαγωγείο και Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης πραγματοποίησε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού συνεδρίου ΑΜΘ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Τάσο Μάρκου και το Γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και εκπαιδευτικό Γ. Χατζηθεοδώρου, ο νέος Γενικός επισκέφθηκε το 6ο Νηπιαγωγείο. Είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα νηπιαγωγεία της χώρας και έχει συνενωθεί με το 11ο, που βρισκόταν στην ίδια αυλή. Τους υποδέχτηκε η διευθύντρια Μπία Χαμαλίδου και οι εκπαιδευτικοί καθώς πρόκειται για ένα πολυδύναμο νηπιαγωγείο με τμήμα ένταξης, που αποτελεί μοντέλο για όλη τη χώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κατέστησε σαφές ότι από την επόμενη χρονιά ο θεσμός της διετούς προσχολικής αγωγής γίνεται υποχρεωτικός και άρα το Υπουργείο προετοιμάζεται να να υποδεχτεί μεγαλύτερο όγκο παιδιών στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ταυτόχρονα θα απελευθερωθούν επιπλέον θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της χώρας για να φιλοξενηθούν περισσότερα βρέφη.

Το κτιριακό στο επίκεντρο για το Μουσικό Σχολείο

Αμέσως μετά ο Γενικός Γραμματέας και  Γ. Χατζηθεοδώρου επισκέφθηκε το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο όπου τους υποδέχτηκε ο διευθυντής Τάσος Ρούμογλου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η πολυσύνθετη δράση του σχολείου και η κατάστασή του αλλά φυσικά το κτιριακό ζήτημα που απασχολεί το σχολείο. Το κτίριο του Μουσικού Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων και προωθείται από τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες προς το Υπουργείο.