Δεκτή έγινε την Πέμπτη από το Διοικητικό Εφετείο στην Κομοτηνή η αίτηση για προσωρινή αναστολή της απόφασης του Δήμου Ξάνθης για οριστική ανάκληση αδείας  καταστημάτων Kυβερνείου και Baiser, που έχει επιβάλλει σχετική απόφαση του Δήμου για τη συμπλήρωση 3 αποφάσεων παράβασης ωραρίου ή μουσικής των καταστημάτων. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ενώ σε περίπου δύο μήνες θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα των καταστημάτων για το ίδιο θέμα. Δικηγόροι για το Κυβερνείο είναι ο Καθηγητής Ν. Δετσαρίδης και η Ε. Πυρνάρη και για το Baiser ο Σ. Γιαλάογλου.

Αθωώθηκαν για την παράβαση στις Αποκριές του 2017

Μια μέρα πριν, την Τετάρτη στο πταισματοδικείο της Ξάνθης, Kυβερνείο-Baiser-Prestige αθωώθηκαν και για τη μία από τις παραβάσεις του ωραρίου λειτουργίας, που είχαν βεβαιωθεί την Παρασκευή της αποκριάς του 2017.

Η αθώωση αυτή είναι κομβική καθώς η συγκεκριμένη παράβαση ήταν απαραίτητη προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στην οριστική ανάκληση της άδειας των δύο από τα τρία καταστήματα.

Όπως είναι γνωστό μεταξύ των επιχειρηματικών και του Δήμου υπάρχει σκληρή διαμάχη. Το Κυβερνείο έχει καταγγείλει προσπάθεια εξόντωσης με πολιτικά κίνητρα, λόγω της συμμετοχής ιδιοκτητών και επιχειρηματικών στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ υπάρχουν και μηνύσεις εναντίον στελεχών του Δήμου. Από την πλευρά του ο Δήμος κάνει λόγο για επιβολή της νομιμότητας και αρνείται οποιαδήποτε πολιτική εμπλοκή.