Συνέντευξη τύπου  μετά την ακύρωση από την εκλογική επιτροπή της υποψηφιότητάς της,  παραχώρησε η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική ΣυσπείρωσηςΕΒΕ Ξάνθης, στα πλαίσια των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητήριο της Ξάνθης στις 3 και 4 Δεκέμβρη.

Παρουσιάστηκε η διακήρυξη της παράταξης, από τον επικεφαλής και τους μετέχοντες στο ψηφοδέλτιο, η οποία καλεί τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού της Ξάνθης σε στήριξη του ψηφοδελτίου μάχης με το πλαίσιο πάλης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, απέναντι στην πολιτική των μονοπωλίων η οποία τσακίζει καθημερινά χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς, επαγγελματίες, για να προχωρήσει απρόσκοπτα η περιβόητη “ανάπτυξη”  προς όφελος των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών,  όπως αναφέρεται.

Κοινοποιήθηκε επίσης η ανακοίνωση της Γραμματείας Ξάνθης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ για την προσωρινή ακύρωση του ψηφοδελτίου της παράταξης με αιτιολογικό την μη συμπλήρωση 1 έτους σαν μέλος του επιμελητηρίου του επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλη Βακιρτζή, τη στιγμή που ο ίδιος είναι τακτικό μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης από το 2005. Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου θα κατατεθεί ένσταση στην εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου ενάντια στην προσωρινή απόφαση για μη συμμετοχή του συνδυασμού στις επερχόμενες εκλογές.

Η ανακοίνωση-διαμαρτυρία 

Κατάπληξη μας προκαλεί η προσωρινή απόρριψη της αίτησης συμμετοχής του ψηφοδελτίου της Αντιμονοπωλιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ Ξάνθης με το αιτιολογικό ότι ο επικεφαλής του Συνδυασμού Βαγγέλης Βακιρτζής είναι εγγεγραμμένος λιγότερο από το απαιτούμενο χρονικό διάστημα (1 Χρόνο) στα μητρώα του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Το γεγονός αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο Συνάδελφος είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης από το 2005 (!) αρχικά ως εταίρος στην Ο.Ε “Ε. ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ – Ν. ΠΑΧΟΠΟΥΛΟΣ”  και συνέχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα με Ατομική Επιχείρηση από τον Μάρτιο του 2017. Η αλλαγή νομικής μορφής στη ζωή ενός ελεύθερου επαγγελματία είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στη σημερινή οικονομική δραστηριότητα και δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτηματικά από τη συγκεκριμένη προσωρινή απόφαση.

 Συγκεκριμένα αναρωτιόμαστε :

  • Μήπως υπάρχει κανείς που δεν επιθυμεί την παρουσία ψηφοδελτίου με το πλαίσιο πάλης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ στο Επιμελητήριο;
  • Μήπως λόγω του γεγονότος ότι θα ακουστεί για πρώτη φορά η φωνή της αντίθεσης των μικρών και αυτοαπασχολούμενων με τα μονοπώλια, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, την πολιτική που τσακίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς Ε.Β.Ε, υπάρχει κανείς που νιώθει άβολα;
  • Ένας επαγγελματίας που αγωνίζεται σε όλη του τη ζωή για την επιβίωση, μέσα στα πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής και θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, έχει το δικαίωμα να το κάνει;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

    Να γίνει δεκτή η ένσταση ενάντια στην προσωρινή απόφαση της εκλογικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης, καθώς ο υποψήφιος και επικεφαλής του Συνδυασμού της Α.Α.Σ ΕΒΕ Ξάνθης πληροί όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για να είναι ο ίδιος υποψήφιος και κατά συνέπεια να επικυρωθεί το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ως έγκυρο.

   Καλούμε επίσης τις άλλες παρατάξεις και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης να πάρουν θέση πάνω στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Μωραΐτης υπέρ της υποψηφιότητας

Σε δήλωσή του ο Σ. Μωραίτης, αναφέρει: Κάνω έκκληση στην Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ξάνθης να εξετάσει με ευρύτητα πνεύματος την ένσταση του Συνδυασμού «ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ» με επικεφαλής τον κ. Βακιρτζή Ευάγγελο και να την κάνει δεκτή, διότι ο νομοθέτης βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες στο Νόμο θεωρώ ότι ήθελε να αποκλείσει συντεχνιακές εγγραφές χωρίς επιχειρηματική εμπειρία που σκοπό έχουν να ποδηγετηθεί ο
επιμελητηριακός θεσμός. Εδώ πρόκειται για επιχειρηματία με 12ετή εμπειρία που διαθέτει όλα τα ουσιαστικά προσόντα. Στον επιμελητηριακό θεσμό χρειάζονται πλουραλιστικές θέσεις και απόψεις, επιθυμία μας είναι να ακούγονται όλες οι θέσεις και απόψεις στο επιχειρείν. Δηλώνω ότι δεν μας περισσεύει κανείς.

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ 

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε ,

 Η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση απευθύνεται σε σένα:

  • Που προσπαθείς να επιβιώσεις σε δύσκολες συνθήκες, κάτω από την κυριαρχία και την επέκταση των μονοπωλίων στην αγορά.
  • Που ασφυκτιάς  να πληρώσεις τους άδικους, άμεσους και έμμεσους φόρους που φορτώθηκαν στην πλάτη σου όλα αυτά τα χρόνια, τα χρέη στο ταμείο, στις τράπεζες και τους προμηθευτές.
  • Που ζεις με την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών πάνω από το κεφάλι σου.
  • Που παλεύεις καθημερινά ατελείωτες ώρες για το μεροκάματο στο μαγαζί, στο εργαστήριο, στην επιχείρησή σου, πολλές φορές σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσεις τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς σου.

 

Τα αδιέξοδα που βιώνεις δεν είναι αποτέλεσμα λαθεμένων επιλογών και κακοδιαχείρισης.  Είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του καπιταλισμού, του ανταγωνισμού και της αναπόφευκτης συγκεντροποίησης, που σε συνθήκες βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης τσάκισαν πολλούς αυτοαπασχολούμενους.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και την ΕΕ για το ξεπέρασμά της κρίσης, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας, δεν αφορούσαν εσένα αλλά το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν ευθύνεσαι εσύ για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζεις.

 

Εχεις πια αρκετή πείρα!

 

Η ατελείωτη φοροληστεία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, το τσάκισμα των συντάξεων και των παροχών σε υγεία-περίθαλψη είναι το λίπασμα για να επιτευχθούν τα περιβόητα “ματωμένα πλεονάσματα”, είναι το τίμημα της ανάπτυξης προς όφελος των μονοπωλίων.

Οι αναδιαρθρώσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου, το άνοιγμα των “κλειστών επαγγελμάτων”, οι αναρίθμητες πιστοποιήσεις, είναι αυτά που θέτουν τις βάσεις για την επέκταση της κερδοφορίας των λίγων που, κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς της οικονομίας, περιορίζουν και τη δική σου επαγγελματική δραστηριότητα.

 

Τους έχεις δοκιμάσει!

 

Όλες οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, που σε καλούσαν να κάνεις υπομονή μέχρι να έρθει η ανάπτυξη, δε σου είπαν όλη την αλήθεια. Τα μέτρα τους είναι μόνιμα και δεν αφορούν μόνο τις συνθήκες της δουλειάς σου. Αφορούν συνολικά τις συνθήκες της ζωής σου, της οικογένειάς σου, το μέλλον των παιδιών σου

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

Γι αυτό σε καλούμε να απορρίψεις και τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα, το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης, γιατί τέτοια δεν υπάρχει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που θα έσκιζε τα μνημόνια, όχι μόνο τα εφάρμοσε πιστά, αλλά και διεύρυνε το αντιλαϊκό οπλοστάσιο συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έφερε το δικό της μνημόνιο που προστέθηκε στα προηγούμενα και οι συνέπειές του θα φανούν σε όλη τους την έκταση τα επόμενα χρόνια.

 

Μη σε ξεγελούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα λύσει τα προβλήματά σου με νέες ρυθμίσεις, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κτλ. Η όποια ανακούφιση θα είναι συγκυριακή και πολύ βραχυπρόθεσμη, δεν πρόκειται να αλλάξει την πραγματικότητα: Ότι για χρόνια ολόκληρα θα πληρώνεις παλιά και νέα χρέη, θα ακροβατείς ανάμεσα στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών της οικογένειάς σου και στον κίνδυνο των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

 

 

Η 3η αξιολόγηση θα φέρει νέα μέτρα, μέτρα που πηγάζουν από τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ΄ γι’ αυτό πολλά από αυτά εφαρμόζονται και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια. Αυτός είναι ο ευρωμονόδρομος και οι πολιτικές που τον συνοδεύουν, στον οποίο οι ανάγκες και η μικρο επιχείρησή του αυτοαπασχολούμενου αποτελούν εμπόδιο και διαρθρωτικό πρόβλημα.

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ !!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

 

Δεν είσαι μόνος σου μπροστά στην επίθεση! Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων παλεύει στις ίδιες δύσκολες συνθήκες. Δίπλα μας υπάρχουν και τα εκατομμύρια των μισθωτών και των βιοπαλαιστών αγροτών. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι μας στην επιβίωση και στην προοπτική μιας οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας που θα λειτουργεί με κίνητρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του. Αυτοαπασχολούμενε, εσύ ως εργαζόμενος δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς. Σε αυτό το δρόμο, σε αυτή την προοπτική σε καλούμε να πάρεις θέση.

Είναι ο δρόμος της συγκρότησης ενός ισχυρού κινήματος, ενός κινήματος που απαιτεί τη συμμετοχή όλων αυτών που πλήττονται από την οικονομική και πολιτική κυριαρχία των μονοπωλίων.

Είναι η δική μας συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο μονοπωλίων- Κυβερνήσεων- ΕΕ, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, προϋπόθεση για να έρθουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες. Αυτός ο δρόμος ξέρουμε ότι είναι δύσκολος, είναι όμως ο μόνος αληθινά ρεαλιστικός.

 

Συνάδελφοι να σκεφτούμε,

 

Ποια ήταν η συμβολή των επιμελητηρίων και των διοικήσεών τους όλα αυτά τα χρόνια; Τι λύσεις έδωσαν στα προβλήματά μας που διογκώθηκαν τα τελευταία χρόνια;

 

Για χρόνια ολόκληρα λειτούργησαν και λειτουργούν με βάση τις κατευθύνσεις του αρμόδιου υπουργείου ως μηχανισμός προώθησης και στήριξης της κυβερνητικής και Ευρωενωσιακής πολιτικής, όπως άλλωστε ορίζεται και από το καταστατικό ίδρυσής τους, ως ΝΠΔΔ. Υπηρέτησαν πιστά όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως “χρώματος”. Αυτό θα κάνουν και στη συνέχεια.

 

Όλα αυτά τα χρόνια τα επιμελητήρια:

Έπαιξαν ενεργό ρόλο στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό χιλιάδων μικρών αυτοαπασχολούμενων, ότι δήθεν οι πολιτικές αυτές θα εξασφάλιζαν και τα δικά μας συμφέροντα μαζί με τις έτσι κι αλλιώς προνομιούχες μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Συνέβαλαν τα χρόνια της κρίσης στη νομιμοποίηση της επίθεσης εναντίον μας, αναμασώντας κάθε συκοφαντικό ιδεολόγημα,  για τους ‘κακοπληρωτές και φοροφυγάδες” επαγγελματίες, το παραεμπόριο, την ανάγκη άρσης των στρεβλώσεων στην αγορά, κτλ.

Τάχθηκαν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, στήριξαν τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων και των μεγαλοβιομηχάνων και τραπεζιτών που ζήταγαν μέτρα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, των απεργιών, επειδή δήθεν απορυθμίζουν την αγορά και διώχνουν τους πελάτες από τα μαγαζιά.

Χέρι χέρι με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των μεγαλοεπιχειρηματιών των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ φέρουν μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα σε βάρος μας στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την έλλειψη εμπιστοσύνης στα μάτια χιλιάδων συναδέλφων που σήμερα προσπαθούν μάταια ο καθένας μόνος του να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

 

Επιβεβαιώθηκε ότι τα επιμελητήρια είναι το “μακρύ χέρι” των κυβερνήσεων στην ενσωμάτωση των αιτημάτων των αυτοαπασχολούμενων στους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε και των κυβερνήσεών.

 

Αυτό αποδεικνύουν και οι τωρινές αλλαγές που επιχειρούνται στο θεσμό των επιμελητηρίων, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους στην στήριξη και υλοποίηση της πολιτικής που ήδη ζούμε, τη συνεργασία τους με τους καλλικρατικούς δήμους και περιφέρειες προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών και όχι για να απαλλαγούμε οι αυτοαπασχολούμενοι από τα χρέη, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.

 

Η ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ συμμετέχει για πρώτη φορά στις εκλογές στο Επιμελητήριο της Ξάνθης, με σκοπό την οργάνωση και τη συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων σε αγωνιστική διεκδικητική κατεύθυνση. Σήμερα, γίνεται πιο φανερό ότι χρειαζόμαστε εκλεγμένους αγωνιστές και όχι «αξιόπιστους συνομιλητές» των κυβερνήσεων.

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Α.Α.Σ Ε.Β.Ε ΞΑΝΘΗΣ θα είναι η μοναδική φωνή αποκάλυψης όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων που θα προωθούνται εις βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων. Θα αξιοποιήσουν αυτό το βήμα που θα τους εμπιστευθούν οι συνάδελφοι, για να  ενημερώνουν αυτούς και τα σωματεία τους  για κάθε εξέλιξη, για να οργανώνεται η πάλη και αντίστασή τους έγκαιρα, χωρίς να εγκλωβίζεται σε νέες αυταπάτες και “αφηγήματα”. Όσα “υπερκομματικά” ή “εναλλακτικά” συνθήματα και να ακουστούν το επόμενο χρονικό διάστημα ως τις εκλογές, δεν πρόκειται να αλλάξουν των αντιλαϊκό χαρακτήρα της εφαρμοζόμενης φιλομονοπωλιακής πολιτικής που μας αφανίζει. Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική και αυτούς που την υπηρετούν.

 

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικροί έμποροι,

 

Επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επειδή τα συμφέροντά μας δεν ταυτίζονται με του βιομήχανου, του μεγαλέμπορου, του μεγαλοεπιχειρηματία, σας καλούμε να στηρίξετε με τη ψήφο σας την ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ε.Β.Ε ΞΑΝΘΗΣ και με την δράση μας μέσα στους συνδικαλιστικούς φορείς, να ενισχύσουμε τη  αγωνιστική γραμμή που προωθούν οι δυνάμεις που συμμετέχουν και στηρίζουν το πλαίσιο πάλης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

Κάτω η φοροληστεία. Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και χαρατσιών. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους, 20.000 € αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 € για κάθε παιδί.
  • Μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους με παράλληλη προοδευτική αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής, τις δαπάνες για εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων, κατάργηση κάθε αντικειμενικού ή αναδρομικού συστήματος φορολόγησης.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους

 

  • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
  • Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς όρους και προυποθέσεις.

 

  • Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις κτλ.
  • Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.
  • Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δυνατότητα επιλογής σε όσους έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις αλλά χρωστούν στο ταμείο, είτε για ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής, είτε για συνταξιοδότηση με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
  • Προσωρινή σύνταξη μέσα σε ένα μήνα από την κατάθεση της αίτησης συνταξιοδότησης και οριστική μέσα σε έξι μήνες.
  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωση τους στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

 

Για τα χρέη

 

  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Κεφαλαιοποίηση των χρεών στις τράπεζες για τους αυτοαπασχολούμενους. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή του 30% στο υπόλοιπο ποσό για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έχουν κλείσει
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.

 

Ουσιαστική προστασία των ανέργων εδώ και τώρα.

 

  • Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι να βρει νέα εργασία.
  • Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.

 

Για την Απελευθέρωση των Επαγγελμάτων

 

  • Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Επαγγελματική αδεία, που να προϋποθέτει πτυχίο της δημόσιας τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Ενημέρωση για τις νέες τεχνικές εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης. Κατάργηση της πιστοποίησης και των κέντρων κατάρτισης.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια. Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.

 

 

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ  ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ε.Β.Ε ΞΑΝΘΗΣ:


         ΒΑΚΙΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ)     : Τμήμα Μεταποίησης 

 

                

         ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                           : Τμήμα Εμπορίου

 

                 

         ΠΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                   : Τμήμα Υπηρεσιών