Το θέμα της εκπόνησης μελέτης για την κατασκευή νέας πεζογέφυρας στα Κιμμέρια που θα αντικαταστήσει την ακατάλληλη σημερινή, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. 

Η πεζογέφυρα που υπήρξε προβληματική εξαρχής, είναι κλειστή εδώ και χρόνια ενώ ο Ι. Καμαρίδης ανέφερε ότι παρότι έχει σφραγιστεί η γέφυρα από τις υπηρεσίες του Δήμου, χρησιμοποιείται με κίνδυνο ενώ οι παρατάξεις επισημαίνουν ότι ο Δήμος καθυστερεί εδώ και αρκετά χρόνια με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Μ. Φανουράκης ζήτησε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να επιβεβαιώσει δηλώσεις του στον τύπο, όπου φέρεται να υποστηρίζει ότι σε ελάχιστους μήνες ο Δήμος θα έχει μελετήσει και κατασκευάσει τη γέφυρα, με το Θωμά Ηλιάδη να διαψεύδει.  Η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Κατερίνα Μανά, απαντώντας στις ερωτήσεις σημείωσε ότι είναι ένα δύσκολο έργο, ότι έχουν συμπεριληφθεί απρόβλεπτά έξοδα λόγω της ιδιαίτερης φύσης της κατασκευής καθώς και ότι εφόσον εγκρίνεται τώρα η μελέτη, η κατασκευή της δεν θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν την Άνοιξη του 2019.

Από την πλευρά του ο Σ. Μπαντάκ που προέρχεται και από τα Κιμμέρια ζήτησε επίμονα να μάθει γιατί τόσα χρόνια δεν ερχόταν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να επιλυθεί ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας ενώ ο Αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι υπήρξαν άλλες προτεραιότητες αλλά τώρα ήρθε η ώρα της. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο Δήμος μελετά να κατασκευάσει ο ίδιος τη νέα πεζογέφυρα.

Τέλος, από την πλευρά του ο Π. Λύρατζης ζήτησε να αναζητηθούν οι απόψεις και οι ευθύνες και σε όσους πριν από αρκετά χρόνια παρέλαβαν και παρέδωσαν τη γέφυρα προς χρήση με τα γνωστά αποτελέσματα. Παρά τις κόντρες, το θέμα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο.

Ανακοινώσεις και διαγραφές

Στην έναρξη της συνεδρίασης η παράταξη της πλειοψηφίας γνωστοποίησε στο σώμα ότι στην πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε τη διαγραφή των δύο συμβούλων Ε. Πυρνάρη και Μ. Τσέπελη, ο οποίος απουσίασε από τη συνεδρίαση.

Εξάλλου ο Ν. Ανταμπούφης σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι η συνεδρίαση προγραμματίστηκε την ώρα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της ΑΜΘ ενώ ο Γιώργος Κολλάρος μνημόνευσε το εργατικό ατύχημα με θύμα ένα νεκρό στην ΕΛΒΙΖ.