Νέο αδιέξοδο προέκυψε για την παράταξη της πλειοψηφίας  σε νέα συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου που έγινε τη Δευτέρα με θέμα τα δημοτικά τέλη του 2018.

Μετά τις διαγραφές που ακολούθησαν την προηγούμενη συνεδρίαση, οι απουσίες αυξήθηκαν και η απόλυτη πλειοψηφία απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο. Τριανταφυλλίδης, Αγκόρτζας, Μπογιάρ, Λεβέντ, Μούρκας και Κυριακίδης απουσίασαν ενώ οι δύο τελευταίοι απέστειλαν επιστολή καλώντας το Δήμαρχο να αποσύρει τα θέματα και να υπάρξει συναίνεση για μειώσεις δημοτικών τελών. Όπως ανέφεραν απέχουν και κάνουν έκκληση να υπάρξει αλλαγή στάση για να προστατευτεί ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου.

Στη θέση τους για καταψήφιση επέμειναν οι παρατάξεις Φανουράκη, Μπαντάκ, Καμαριδη, Ανταμπούφη ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της πλειοψηφίας και σε λευκό επέμεινε η παράταξη Μπαντάκ με τον επικεφαλής να σημειώνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί στην Οικονομική Επιτροπή η δημοτική αρχή επέμενε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μειώσεων ενώ τώρα ανατρέπει καποιες εισηγήσεις. Άλλαξε γνώμη ο Σ. Τσιακίρογλου που αυτή τη φορά καταψήφισε, ο Σ. Γουναρίδης συντάχθηκε με την παράταξή της πλειοψηφίας ενώ ο Γ. Κολλάρος ψήφιζε κατά περίπτωση. Λευκό ψήφιζε η ανεξάρτητη Ε. Πυρνάρη.

Αιχμές Δημαρχόπουλου για “αντάρτες

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος εκτίμησε ότι μια οριζόντια μείωση ίσως να μην είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και εξήγησε τον αντίκτυπο που θα είχε μια μείωση τελών στον Προϋπολογισμό. Συμφώνησε με την άποψη Μπαντάκ αλλά αιτιολόγησε σημειώνοντας ότι στην Επιτροπή κατεβαίνουν οι εισηγήσεις της υπηρεσίας, που συγκροτούνται με υπηρεσιακό σκεπτικό.

“Δεν μπορούν να σηματοδοτήσουν τίποτε  με την απουσία τους κάποιοι” είπε για τους “αντάρτες” της πλειοψηφίας ενώ σημείωσε ότι αν υπάρξουν μειώσεις θα πρέπει να προκύψουν από το σύνολο του συμβουλίου και όχι από την πίεση όσων επέλεξαν να απέχουν. “Όχι ως προϊόν συναλλαγής αλλά ως πολιτική απόφαση”  είπε και ανέφερε: “Σας καλώ όλους να ψηφίσουμε τα τέλη και να μην μείνει ο Δήμος χωρίς Προϋπολογισμό” είπε και επέμεινε στις εισηγήσεις του  από την προηγούμενη συνεδρίαση.

Τελικά τις εισηγήσεις υπερψήφισαν 18 σύμβουλοι και τα 14 θέματα ημερήσιας διάταξης δεν πέρασαν για δεύτερη φορά καθώς απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία 21 μελών.