Σε ανακοίνωσή της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης αναφέρεται:

Προχωρούν οι προσυνεδριακές διαδικασίες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η οποία πραγματοποιεί το 18ο Συνέδριό της στις 2 και 3 Δεκέμβρη 2017 στην Αθήνα, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Στα πλαίσια, αυτά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοέμβρη σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ξάνθη, στο Ξενοδοχείο «Ξανθίππειο», στις 6μ.μ.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Ελπίδα Παντελάκη και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νίκος Ζώκας. Αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και ξεδιπλώθηκε η πείρα που αποχτήθηκε από τη δράση των Επιτροπών Ειρήνης το τρίχρονο που πέρασε.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απευθύνουν αγωνιστικό χαιρετισμό, σε όλους τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, που μέσα στο τελευταίο τρίχρονο συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική και την πολιτική των άλλων αστικών κομμάτων κατά του λαού μας, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τους καλούν να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τη συμμετοχή τους στην πάλη για:

  • Ισχυρό αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να μη γίνει η Αλεξανδρούπολη ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ.
  • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών, που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Ευρωατλαντικές βάσεις, στρατηγεία και στρατιωτικές υποδομές, που υπάρχουν στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας μας, που συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Και με αφορμή το λεγόμενο «Αναπτυξιακό» συνέδριο που πραγματοποιείται στην Κομοτηνή 13 και 14/11/17, οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και φοιτητικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017 ώρα 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.