Σε ανακοίνωσή της για το συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης της ΑΜΘ η Λαϊκή Αντίσταση, αναφέρει:

Η φιέστα του «Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου ΑΜΘ» που διοργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 13-14 Νοέμβρη στην Κομοτηνή, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής. Σε συνεργασία με διάφορους τοπικούς «φορείς» και παράγοντες, διοργανώνεται ένα συνέδριο που θα βοηθήσει όπως λένε στη «δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος», θα προωθήσει την «απασχόληση», θα «μειώσει τις ανισότητες». Οι εργολάβοι των μνημονίων, αυτοί που βύθισαν στη φτώχεια και την ανέχεια κάθε λαϊκή οικογένεια, μας παρουσιάζονται τώρα ως πλασιέ της «ανάπτυξης», ενώ ψευδώς παπαγαλίζουν το «τέλος» των μνημονίων και τάχα «έξοδο» από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,η υποταγή στους ιμπεριαλιστές είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής της, κάτι που αναδείχτηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στον Τραμπ, όπου συμφώνησε σε ότι του ζητήθηκε, προσδένοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα και το λαό στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Και τώρα έρχεται να υποσχεθεί «ανάπτυξη».

Αλλά τι ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε όταν η εξάρτηση βαθαίνει, όταν ΗΠΑ-ΔΝΤ-ΕΕ απλώνουν τα ματωμένα τους χέρια ακόμα περισσότερο στον τόπο μας; Τι ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε απ’ αυτούς που ξεπουλάνε κάθε υποδομή και πλουτοπαραγωγική πηγή στους ιμπεριαλιστές; Λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, τηλεπικοινωνίες κ.α. όλα βγαίνουν «στο σφυρί». Τι ανάπτυξη μπορούμε να περιμένουμε όταν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, συμφωνούν ουσιαστικά στο μονόδρομο των μνημονίων;

Η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι για το κεφάλαιο και όχι για το λαό. Πατάει πάνω στη φτωχοποίησή μας, κατοχυρώνει μισθούς και μεροκάματα πείνας, κάνει ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη. Αφήνει πίσω της απέραντη ανεργία, χιλιάδες με «μερική απασχόληση», «ευέλικτες» μορφές εργασίας, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς μέλλον, χωρίς ζωή… Εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους του κεφαλαίου, που πρέπει να αποδέχονται κιόλας το ρεαλισμό του «τίποτα δεν αλλάζει». Μια «ανάπτυξη» που έχει σημαία της το «όλα για το κεφάλαιο», με περισσότερες φοροαπαλλαγές, περισσότερα «κίνητρα», περισσότερες επιδοτήσεις και προνόμια, περισσότερες καταστροφικές «επενδύσεις» στυλ Ελληνικό ή Eldorado στη Χαλκιδική, περισσότερη ασυδοσία των «επενδυτών».

Το προχώρημα ή όχι της «ανάπτυξης» βρίσκεται φυσικά κάτω από την αίρεση των επιλογών και των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ενώ στην περιοχή της Θράκης συνδέεται και με το ποιος θα κάνει κουμάντο στον τομέα της ενέργειας, εκμεταλλευόμενος και τη γεωστρατηγική της θέση (αγωγός ΤΑΡ, τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, αγωγός Ελλάδας-Βουλγαρίας κλπ). Ήδη μετατρέπουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε βάση για ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον από μια τέτοια «ανάπτυξη». Έχουμε συμφέρον από την ανάπτυξη των δικών μας αγώνων. Χτίζοντας μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης των βασικών μας δικαιωμάτων στη ζωή, κόντρα σε κάθε εκφραστή του σάπιου αυτού συστήματος, σε αντιπαράθεση με κάθε λογική συνδιαχείρισης.

  • Ενάντια στη πολιτική που λεηλατεί τη ζωή και τα δικαιώματά μας.
  • Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου-κυβέρνησης.
  • Για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης, χωρίς ιμπεριαλιστές-«προστάτες», με το λαό αφέντη στον τόπο του.