Site icon Xanthi 2

Το ΚΚΕ απέναντι στο αναπτυξιακό συνέδριο της ΑΜΘ

 

Τη θέση για το αναπτυξιακό συνέδριο που ξεκινά τη Δευτέρα στην ΑΜΘ παρουσιάζει με ανακοίνωσάη του η Περιφερειακή Επιτροπή του ΚΚΕ. 

Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες, νέοι και νέες,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ διοργανώνει σε όλη τη χώρα τα περιβόητα περιφερειακά “αναπτυξιακά” συνέδρια. Από την Κρήτη, τα Γιάννενα και τώρα και από την Περιφέρειά μας, διαφημίζει τους στόχους του κεφαλαίου όπως αυτοί εξειδικεύονται σε κάθε Περιφέρεια, προσπαθώντας να στοιχίσει σε αυτούς, τους ίδιους τους εργαζόμενους, το λαό μας. Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκει πρόθυμους συνομιλητές αιρετούς της Τοπικής Διοίκησης, Εμπορικά και Τεχνικά Επιμελητήρια, μεγαλοεπιχειρηματίες, ανεξάρτητα από την κομματική και πολιτική τους προέλευση και τοποθέτηση, αφού τους ενώνει ο κεντρικός στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Από την ίδια μας την πείρα ωστόσο οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως…

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει το δικό της “success story”, το τέλος της επιτήρησης και των μνημονίων, την είσοδο στην εποχή της ανάπτυξης, στην “κανονικότητα” που όλοι θα βγουν κερδισμένοι, κεφάλαιο και εργάτες. Μάλιστα προπαγανδίζει πως η δική της ανάπτυξη σε αντίθεση με των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων θα είναι δίκαιη και δε θα κατευθύνεται μόνο σε λίγους.

 

…Και η σκληρή πραγματικότητα

Η αλήθεια όμως είναι πως η ανάπτυξη που υπόσχονται θα είναι τόσο δίκαιη, όσο δίκαιες είναι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η φορολεηλασία, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις σε αεροδρόμια,  λιμάνια, όλα για να ενισχύεται η περιβόητη ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Πληρώσαμε την κρίση,

μας ζητάνε να πληρώσουμε διπλά και τριπλά την ανάπτυξη τους.

 

Στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως και σε όλη τη χώρα, η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν πληρώσει πανάκριβα την καπιταλιστική οικονομική κρίση την τελευταία οκταετία.

 

 

ΔΕ ΧΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΘΥΣΙΕΣ,

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 

 

Η «ανάπτυξη» τους δεν είναι μόνο εχθρική για το εργατικό και λαϊκό εισόδημα

αλλά και για την ίδια την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού.

 

Τα  κυβερνητικά πανηγύρια πως η περιοχή μετατρέπεται πέρα από μεταφορικός (σιδηροδρομική σύνδεση με Βουλγαρία, ξεπούλημα των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε πολυεθνικούς κολοσσούς των logistics και σύνδεσή τους με το σιδηρόδρομο)  και σε ενεργειακό κόμβο, πως αναβαθμίζεται γεωπολιτικά με την κατασκευή του ΤΑΡ, του IGB, των πλωτών σταθμών για το LNG, δεν αφορούν τα λαϊκά συμφέροντα. Τα συνεχή πηγαινέλα του αμερικάνου πρέσβη, τα συχαρίκια του Τραμπ και του Ομπάμα πιο πριν για τα ενεργειακά έργα που παίρνουν προτεραιότητα, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που αξιοποιήθηκε δύο φορές για  τα ΝΑΤΟΙΚΑ στρατεύματα, μόνο ανησυχία μπορούν να γεννήσουν.

Τα σχέδια της γεωπολιτικής αναβάθμισης που επικαλείται η κυβέρνηση και χειροκροτεί η αστική τάξη και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα όπως  η ΝΔ, δεν έχουν με τίποτα να κάνουν με  τις λαϊκές ανάγκες για φθηνή θέρμανση, για σταθερή δου-λειά με δικαιώματα, για ειρήνη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς.

Η μονιμοποίηση της ΝΑΤΟικης στρατιωτικής παρουσίας όχι μόνο δε γίνεται για τη διασφάλιση των συνόρων και δεν εγγυάται την ειρήνη, αλλά έχει στόχο την ετοιμότητα για νέες επεμβάσεις στην περιοχή, για υπεράσπιση των ανταγωνιστικών ενεργειακών σχεδίων των ΗΠΑ προς τη Ρωσία, αν χρειαστεί ακόμη και στρατιωτικά.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η εξέλιξη τους  θα καθορίζονται και από αντιθέσεις ξένες για το λαό για το ποιοι μονοπωλιακοί σχεδιασμοί θα κυριαρχήσουν, τα σύνορα και η ειρήνη θα είναι λάστιχο στη βάση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ο λαός μας μπορεί να δει τι σημαίνει ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, ποια ειρήνη και ασφά-λεια υπήρξε, πόσο τα σύνορα έμειναν σταθερά.

Ακόμα μεγαλύτερα θύματα αυτής της πολιτικής και των ανταγωνιστικών συμφερόντων είναι τα φτωχά λαϊκά στρώματα της μειονότητας που είτε κατά χιλιάδες τα τελευταία χρόνια αναζητούν το μεροκάματο στο εξωτερικό, με τα δουλεμπορικά να δρουν ανενόχλητα, είτε φυτοζωούν στον μικρό τους κλήρο. Στις πλάτες τους παίζονται γεωπολιτικά παιχνίδια επικίνδυνα για όλο το λαό της περιοχής

 

Η ΕΛΠΙΔΑ, Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ,

ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ

 

Σημαίνει τα τεράστια πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, η γη, οι υποδομές τα μέσα παραγωγής, να γίνουν περιουσία της ίδιας της εργατικής τάξης και του λαού και όχι μέσα για να αυξάνει τα κέρδη του το κεφάλαιο.

Σημαίνει να ξεριζώσουμε την αιτία κάθε δυστυχίας, αυτή που ανοίγει την όρεξη για τα μεγαλύτερα εγκλήματα του συστήματος, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αυτή που θρέφει το φασισμό, την καπιταλιστική ιδιοκτησία και το κέρδος σαν νόμο που κινεί την οικονομία.

 

Η περιοχή μας διαθέτει αποθέματα σε ορυκτό πλούτο, σε λιγνίτη, σπάνιες γαίες, ζεόλιθο, σε μάρμαρο. Διαθέτει εδαφοκλιματικά πλεονεκτήματα για παραγωγή προϊόντων όπως σπαράγγι, τεύτλα, καπνό κ.α. Έχει κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη αγελαδοτροφίας, αλιείας. Τα πλεονεκτήματα αυτά μπορούν να αξιοιποιηθούν μόνο με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα Μέσα Παραγωγής, με εργατική εξουσία που θα επιβάλλει σαν απόλυτο νόμο στην οικονομία, την παραγωγή με σκοπό την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

 

Νοέμβρης 2017

Exit mobile version