Την Ξάνθη επισκέφθηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Κ. Γάτσιος. Το πρωί επισκέφθηκε το γεωθερμικό πεδίο της Ξάνθης και είχε επαφές με φορείς και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση φίλων στο ξενοδοχείο Elisso.

Σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη στην περιοχή από την οποία αποκόμισε θετικές εντυπώσεις»Το μήνυμα περνάει και μετά το Νοέμβριο θα απλωθεί περισσότερο» είπε και εκτίμησε ότι υπάρχει προοπτική για την πολιτική του πρόταση προσθέτοντας ότι από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του μέχρι σήμερα έχει διανυθεί πολύς δρόμος.

Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Οικονομικών του ΕΚΠΑ, “το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες την Κυριακή είναι το εξής: Αν επιθυμούμε να συνεχίσουμε και να υποστηρίζουμε και να ανεχόμαστε να κυριαρχεί στην κοινωνία ό,τι πιο παρασιτικό, οπισθοδρομικό και πελατειακό υπάρχει στη χώρα όπως η κομματοκρατία που κατέστρεψε τη χώρα ή αν ανοίξουμε τα μάτια μας για να οικοδομήσουμε μια κοινωνία παραγωγική με πολίτες αξιοπρεπείς και όχι υπηκόους και πελάτες των κομμάτων και του κράτους. Αυτό που καλώ τους πολίτες να κάνουν είναι να συνδράμουν στην εθνική και παραγωγική ανόρθωση της χώρας με πρώτο βήμα την ανανέωση του πολιτικού κόσμου με νέα πρόσωπα και ιδέες. Η απόφασή μου να συμμετάσχω στις διαδικασίες για το νέο φορέα είναι ειλημμένη αλλά δεν τελειώνει στις 12 Νοεμβρίου. Η Κυριακή είναι απλώς ένα ενδιάμεσο βήμα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι και οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πως αν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση στην παράταξη και τη χώρα, ας μην πάνε στην ψηφοφορία. “Αν όχι, ας ψηφίσουν για να αντικαταστήσουν το παλιό με κάτι νέο. Αυτή είναι η επιλογή τους και στην Ξάνθη και παντού, ανέφερε. .

Από τις επαφές στην Ξάνθη και την υπόλοιπη Ελλάδα ο Κ. Γάτσιος συμπέρανε ότι οι  απόψεις που εκπροσωπεί είναι ελκυστικές και έχουν αποδοχή και πρόσθεσε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό γιατί δείχνει ότι οι πολίτες ψάχνουν νέα πράγματα, οι παλιές αφηγήσεις έχουν πεθάνει και αυτό με κάνει αισιόδοξο. Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν τη χώρα και όχι τις μικροκομματικές επιλογές των μελών και των ηγεσιών. Είναι βαρετό να μιλάμε συνεχώς για την παράταξη και συχνά με όρους θεολογικούς.

Η ουσία είναι ότι ένα κόμμα και μια παράταξη είναι το μέσον και χρειαζόμαστε κάτι που θα βοηθήσει τη χώρα σήμερα σε συνθήκες χρεοκοπίας για να ανορθώσει τη χώρα, να εκφράσουμε τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής, να συγκρουστούμε με αποφασιστικότητα με τους ποικιλώνυμους φορείς του παρασιτισμού και του πελατειακού κράτους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, χωρίς ιδεοληψίες. Άρα νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που είναι προχωρημένο πολιτικά και ιδεολογικά, μακριά από τους κομματικούς μηχανισμούς –που είναι εντελώς απωθητικοί- που ψάχνει να εκφραστεί και αυτό το κομμάτι της κοινωνίας το ονομάζω παραγωγική Ελλάδα”, κατέληξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.