Ένας 51χρονος, υπήκοος Τουρκίας, συνελήφθη  κατηγορούμενος για δωροδοκία υπαλλήλου και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών . Ο δράστης προσέφερε χρήματα σε αστυνομικό του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο και να του επιτρέψει να μπειι παράνομα στην Ελληνική επικράτεια   

Πιο αναλυτικά:

Συνελήφθη χθες το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, κατηγορούμενος για δωροδοκία υπαλλήλου και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.  

Ειδικότερα, ο 51χρονος οδηγώντας Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ο 51χρονος, ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα, καθόσον είχε υπερβεί το ανώτατο όριο ημερών παραμονής στο έδαφος SHENGEN που του παρείχε η σχετική προξενική θεώρηση εισόδου, προσέφερε στον αστυνομικό – ελεγκτή, το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει τον έλεγχο και να του επιτρέψει να εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.