SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÃÉÙÑÃÏÓ ÄÅÑÂÉÓÇÓ / EUROKINISSI)

 

Mε εντυπωσιακή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο μέρος, και με το επιβλητικό 1-3 η Ξάνθη πήρε την τρίτη της εκτός έδρας νίκη στο Πρωτάθλημα σε βάρος του Παναιτωλικού, το απόγευμα του Σαββάτου και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Η ομάδα του Ράσταβατς, εξαιρετικά στημένη στο ματς, επιβεβαίωσε ότι της ταιριάζει ο ρόλος του φιλοξενούμενου καθώς εκτός έδρας έχει πάρει τρεις νίκες ενώ εντός ο απολογισμός είναι μόλις τρεις ισοπαλίες.

Η Ξάνθη ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς με δύο γκολ του Μπρίτο στο ‘3 με πλασέ και το ‘8 με απευθείας φάουλ καθώς και ένα ωραίο γκολ του Γέντρισεκ στο 36, “καθαρίζοντας” το ματς αρκετά νωρίς. Η ομάδα του Μάκη Χάβου κατάφερε να απειλήσει μόνο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά ο Ζίφκοβιτς έδειξε την κλάση του όπου χρειάστηκε.

Το τελευταίο ημίωρο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η Ξάνθη βρήκε τους χώρους για να πετύχει και άλλα γκολ αλλά τελικά ο Παναιτωλικός μείωσε στο ’87 με τον Μάζουρεκ.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Ξάνθης έκανε ο 17χρονος Μελιόπουλος που δέχθηκε μια αυστηρή κίτρινη κάρτα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Παρά το γκολ που δέχτηκε η Ξάνθη παραμένει μια από τις καλύτερες άμυνες.

Ικανοποιημένος ο Ράσταβας – Συγχαρητήρια από Χάβο

O προπονητής Μίλαν Ράσταβατς σημείωσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα, την ακρίβεια των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι βελτιώθηκαν και απέδωσαν στο γήπεδο αυτά που περίμενε. Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος σημείωσε ότι η εικόνα της ομάδας στο πρώτο μέρος ήταν το χειρότερο που έχει κάνει και απέδωσε στα γρήγορα γκολ του ΑΟΞ το σοκ που υπέστη η ομάδα και ότι η αντίδραση της ομάδας του δεν αρκούσε, δίνοντας συγχαρητήρια στην Ξάνθη για τη νίκη της.