Στην Ξάνθη βρέθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την αρχηγία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης. 

Το απόγευμα είχε συναντήσεις με υποστηρικτές του, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ξάνθης και παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Το βράδυ στις 20.30 μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα του ξενοδοχείου Elisso.

Στο βήμα της εκδήλωσης βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Χ. Χρυσοχοίδης, της ΔΗΜΑΡ Χ. Γκαρμπούνης, των κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία Γ. Δουκέλης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Α. Αντωνιάδης ενώ τον Γ. Καμίνη προλόγησε ο φοιτητής και υποστηρικτής του Μιχάλης Σαμαράς.

Μιλώντας στους θεατές της εκδήλωσης, ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα και στους στόχους του για την ανάληψη της Προεδρίας του νέου φορέα. Μίλησε για την ανεργία των νέων, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τις αναπτυξιακές διεξόδους για όλη τη χώρα, τη Δημόσια Διοίκηση και τον τρόπο που την προσεγγίζει.

Ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Εξάλλου, διαφοροποιήθηκε ιδεολογικά και στρατηγικά από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ ενώ περιγράφοντας το όραμά του για την παράταξη δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η σοσιαλδημοκρατία κινήθηκε αντίθετα από τους πυλώνες της ύπαρξης της και σε αυτό έχουν ευθύνη όλοι όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα της ανασύνταξης του χώρου της κεντροαριστεράς. Ο ίδιος έδωσε βάση στις έννοιες της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη από τις κινήσεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα Καμίνη αλλά και άλλα στελέχη όπως και τα μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.