Συνεχίζονται τα προβλήματα με τις εστίες στην Ξάνθη ενώ η φοιτητική παράταξη της ΜΑΣ, αναφέρει:

Ζητήματα φοιτητικών παροχών και βασικών αναγκών ήρθαν ξανά απέναντί μας τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα χθες Τετάρτη 1/11, ανακοινώθηκε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ότι δεν δόθηκε η έγκριση για τα τρόφιμα. sήμερα Πέμπτη 2/11 πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά δράσεις και κινητοποιήσεις με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΜΑΣ.

Στην πόλη της Ξάνθης η κινητοποίηση έγινε στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που βρίσκονται στις εστίες. Αρχικά οι υπεύθυνοι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ μας ανέφεραν πως η λέσχη θα παραμείνει σίγουρα ανοιχτή για μία βδομάδα και πως από εκεί και πέρα ήταν μετέωρο για πόσο χρονικό διάστημα θα παρέμενε ανοιχτή η λέσχη. Στη συνέχεια σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπρύτανη Αγγελούση και έπειτα  από πιέσεις που δέχθηκαν, ο ίδιος δεσμεύτηκε πως η λέσχη θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως πρέπει να καθησυχαστούμε καθώς είναι η δεύτερη φορά μονάχα για φέτος που ερχόμαστε αντιμέτωποι  καθώς το ίδιο πρόβλημα είχαμε και τον Σεπτέμβρη, κι ενώ πριν από λίγες μέρες πήραμε έγγραφη διαβεβαίωση από την Σύγκλητο ότι θα αυξηθεί η χρηματοδότηση για την ομαλή λειτουργία της λέσχης, αλλά και για άλλες φοιτητικές παροχές όπως η  στέγαση και οι μεταφορές. Αντιθέτως πορευόμαστε δυναμικά το επόμενο διάστημα !

 

Απαιτούμε :

  • Να παραμείνει ανοιχτή η λέσχη! Επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες μας για σίτιση. Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές !