Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή εκλογών της ΔΗΣΥ, ενημερώνει για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου:

Οι εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς στις 12 Νοεμβρίου, αποτελούν μια ιστορική στιγμή στην πορεία για την ανασυγκρότηση της προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης.  

Μια ισχυρή προοδευτική παράταξη που θα ενώσει, θα συνθέσει και θα εμπνεύσει όλους τους προοδευτικούς πολίτες που δεν εκφράζονται από τον σημερινό αμήχανο κατακερματισμό κομμάτων και κινήσεων. Μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα αντιμάχεται τον συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια ισχυρή προοδευτική, παράταξη που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην έξοδο από την κρίση και τη στασιμότητα, που θα καταθέσει το νέο προοδευτικό σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος, στη δημιουργία του νέου οράματος που έχει ανάγκη η χώρα.

Η ενιαία, προοδευτική παράταξη θα γίνει ισχυρή μόνο με τη μαζική συμμετοχή όλων των προοδευτικών πολιτών. Όλων όσων νοιάζονται για την πορεία του χώρου. Όλων όσων θέλουν να γίνουν συμμέτοχοι στην αναγέννηση της χώρας και όχι παρατηρητές της διαρκούς υποβάθμισής της. Όλων όσων δεν βολεύονται σε μηχανισμούς του παρελθόντος αλλά αναζητούν την επιστροφή της αξιοπιστίας στην Πολιτική  και των Ιδεών.

  • Η συμμετοχή στις εκλογές για τον επικεφαλής της παράταξης θα γίνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και αν χρειαστεί και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου από τις 8 το πρωϊ ως τις 8 το βράδυ.
  • Δικαίωμα φήψου στις επαναληπτικές εκλογές θα έχουν μόνον όσοι πήραν μέρος στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.
  • Μπορεί να συμμετάσχει κάθε πολίτης, που είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους προσκομίζοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το αντίτιμο των 3 ευρώ, που καλύπτει το κόστος υποδομών της εκλογικής διαδικασίας.
  • Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο και όχι μόνο στον Δήμο που είναι εγγεγραμμένοι εκλογείς.
  • Στο νομό Ξάνθης  θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στα εξής σημεία:
  • 2 εκλογικά τμήματα στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης (ΔήμοςΞάνθης)
  • 1 στην Σταυρούπολη(Δήμος Ξάνθης)
  • 1 στην Σμίνθη (Δήμος Μύκης)
  • 1 στο Άβατο, 1 στους Τοξότες (Δήμος Τοπείρου)
  • 1 στο Σέλερο,1 στην Γενισέα,1 στα Άβδηρα (Δήμος Αβδήρων)
  • Η εγγραφή μπορεί να γίνει είτε στο εκλογικό τμήμα την ημέρα της ψηφοφορίας, είτε με προεγγραφή στην ηλεκτρονική φόρμα  μειώνοντας το χρόνο αναμονής.
  • Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δυο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσων θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσων από τους ψηφίζοντες δηλώσουν  ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος. Με ευθύνη της Επιτροπής, ο  πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δυο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα. Η ίδια δυνατότητα υπάρχει και στη διαδικασία της ηλεκτρονικής προεγγραφής.

Για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς σχήματα και προσχήματα, να φτιάξουμε το μέλλον, να πάρουμε και να δώσουμε ελπίδα.

Η Συντονιστική Εκλογική Επιτροπή Ν.Ξάνθης της ΔΗΣΥ