Στην Ξάνθη βρέθηκε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος συνάντησε στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά ενόψει της εκλογής αρχηγού για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς. 

Ο βουλετής της ΔΗΣΥ παραχώρησε συνέντευξη τύπου όπου κάλεσε σε συμμετοχή και ενίσχυση της Φώφης Γεννηματά.  Αφού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο κόσμος θα στραφεί στο νέο φορά με πρώτο βήμα την εκλογή επικεφαλής μετά από το συνέδριο.

“Όταν άνοιξε η διαδικασία ήρθαν αρκετοί κόντά στο εγχείρημα, η συμμετοχή επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος, έχει δημιουργηθεί αισιοδοξία. Στοίχημά μας η μεγάλη συμμετοχή που θα διασφαλίσει την ενότητα και την προοπτική” ανέφερε.

Όπως υποστήριξε, η διαδικασία δίνει ένα μήνυμα σε όλους τους πολίτες ότι κάτι γίνεται στη ΔΗΣΥ και μπορεί να ανατρέψει το δίπλο ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ και να πρωταγωνινστήσει σε εξελίξεις
Η εκλογή της Φώφης Γεννηματά εγγυάται την ενότητα και την προοπτική” σημείωσε ο Β. Κεγκέρογλου.

Γιατί στηρίζουν Γεννηματά

“Τρεις είναι οι λόγοι που στηρίζουμε το σχέδιο της Φώφης. Σε επίπεδο ηθικό, είναι αυτή που διατήρησε την ενότητα και συγκέντρωσε όλες τις διάσπαρτες πολιτικές ομάδες, σε θεσμικό επίπεδο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει υποψηφιότητα και πρέπει να τη στηρίξουμε, και σε επίπεδο πολιτικό (αυτός έιναι ο σημαντικότερος λόγος) είναι η δυνατότητα και η ικανότητά της  οδηγήσει την παράταξη στη νίκη, κρατά τον κλειδάριθμο για τα επόμενα βήματα.”

Όπως εκτίμησε, οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπυ για τρεις και η ΔΗΣΥ θα είναι μέσα στους πρώτου καθώς “Έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα είμαστε συμπλήρωμα κανενός, θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε” είπε και κάλεσε τους πολίτες στις εκλογές της 12ς Νοεμβρίου, να πάρουν μέρος,  να αξιολογήσουν τους υποψήφιους και να δώσουν δύναμη στο εγχείρημα για το νέο ξεκίνημα της παράταξης, όπως ανέφερε. Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την κριτική που δέχονται οι περισσότεροι υποψήφιοι για σύγκλιση με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, επανέλαβε την πρόθεση για αυτόνομη πολιτική πορεία

Κάλεσμα για συμμετοχή

Για τις εσωτερικές ισορροπίες στο εγχείρημα του νέου φορέα ανέφερε: “Πρώτο στόχος ήταν να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι και το πετύχαμε, ο δεύτερος είναι είναι να διευρυνθεί η βάση που θα γίνει με ανοιχτη και μεγάλη συμμετοχή. Τρίτος στόχος η πολιτική ανανέωση που ξεκίνησε από το συνέδριο της ΔΗΣΥ

Κλείνοντας ό κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ σημείωσε: “Είμαστε περήφανοι για την πορεία μας αλλά κάποιες συμπεριφορές μας έχουν ντροπιάσει και τα βαρίδια πρέπει να φεύγουν. Μια συνεργασία διαφορετικών γενεών πρέπει να συμπράξει σε αυτή την προσπάθεια, η γενιά της μεταπολίτευσης, η γενιά της αλλαγής, η γενιά της ευημερίας και η γενιά της κρίσης”