Οι νεολαίοι του ΚΚΕ(μ-λ) στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, διοργανώνουν προβολή ταινίας “Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο”, την Τετάρτη 1/11 στις 8.30 μμ στα προκάτ του Πολυτεχνείου της Ξάνθης

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ταινία 10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, μια –αρκετά σπάνια πια– ταινία του 1983, σε σκηνοθεσία Σεργκέι Μπόνταρτσουκ, με πρωταγωνιστές τον Φράνκο Νέρο και την Σίντνεϊ Ρομ, που αποτελεί μια δραματοποίηση του ομώνυμου βιβλίου του Τζον Ρηντ στο οποίο κατέγραψε με υπέροχο τρόπο τις εμπειρίες του ως αυτόπτης μάρτυρας της Οκτωβριανής Επανάστασης. 

Επίσης στην ανακοίνωσή της η νεολαία του ΚΚΕ (μ-λ) πληροφορεί:
Ενα μονοήμερο των Αγωνιστικών Κινήσεων αλληλεγγύης στους διωκόμενους συμφοιτητές μας και υπεράσπισης των πολιτικών-συνδικαλιστικών ελευθεριών.

18:00 Συζητάμε και προβληματιζόμαστε τόσο για το χαρακτήρα των διώξεων εις βάρος των συμφοιτητών μας όσο και συνολικά για την καταστολή τη φασιστικοποίηση και την περιστολή των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. Η απάντηση του κινήματος και η ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος να παλεύουμε και να νικάμε!

22:00 Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του σχήματος και των διωκόμενων συναγωνιστών μας. Στην τρομοκρατία επιλέγουμε να απαντήσουμε συλλογικά και σε πολιτικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Τα δικαστικά έξοδα των συμφοιτητών μας είναι έξοδα ¨όλων μας¨ και από κοινού συνεισφέρουμε στην κάλυψη τους. Το σχήμα μας ποτέ δεν δέχθηκε χρηματική-πολιτική ή οποιαδήποτε άλλη σχέση με το σύστημα και τους εκφραστές του (κοσμητείες-πρυτανείες) αλλά βασίζεται οικονομικά στη στήριξη των συμφοιτητών μας!

Και λίγα λόγια για τους Rebel Trio: “Δημιουργήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο κι από τότε έχουν δώσει διάφορες συναυλίες σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Β. Ελλάδας. Έχουν αφοσιωθεί στο ρεμπέτικο, χωρίς αυτό να αποκλείει κι ορισμένους παλιότερους ήχους όπως τα παραδοσιακά ή κάπως νεότερους, όπως παλιά λαϊκά. Αποτελούνται από την Ειρήνη Ζώγαλη στο μπουζούκι, την Ευαγγελία Τζιόμαλλου στη φωνή και τα κρουστά και το Δημήτρη Χατζηκωνσταντίνου στην κιθάρα.”