Με δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η Ειρήνη Πυρνάρη τοποθετείται μετά τη διαγραφή της από την παράταξη της πλειοψηφίας, εξηγεί τις αρχές που διέπουν την παρουσία της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και σημειώνει σε πολιτικό επίπεδο ότι αυτή διαγραφή την απελευθερώνει για τη συνέχεια της θητείας του δημοτικού συμβουλίου. 

Αναλυτικά:

Αγαπητοί συμπολίτες,

αργά το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2017, πληροφορήθηκα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τη διαγραφή μου από τη δημοτική παράταξη  «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» της οποίας είμαι σύμβουλος από τον Απρίλιο του 2016.

Τη στιγμή που σύσσωμοι οι τοπικοί άρχοντες της πόλης μας και πλήθος κόσμου, παρευρίσκονταν στην Εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος της πόλης μας και μέρος των συμβούλων της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», συσκέπτονταν με μοναδικό θέμα τη διαγραφή μου από αυτήν, για την εκλογή της οποίας έδωσα τον δικό μου αγώνα με όσες δυνάμεις διέθετα. Αυτό το γεγονός, από μόνο του καταδεικνύει την ποιότητα και το επίπεδο της Δημοτικής Αρχής και αποδεικνύει τη διάσταση των απόψεων, σε επίπεδο πολιτικής και διοίκησης, ανάμεσα σε εμένα και τους ανθρώπους του «Δήμου Πρότυπο».  

Λειτουργώντας πάντα μέσα στα πλαίσια των άρθρων 66 & 68 του Ν. 3852/2010 που ορίζουν ότι: «οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση, ……αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών», έχοντας άποψη, τόσο πολιτική όσο και νομική, την οποία ποτέ και κανείς δε θα μου στερήσει το δικαίωμα να εκφράζω, λειτούργησα και θα λειτουργώ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως προσωπικότητα που σέβεται τους δημότες αυτής της πόλης και προσπαθεί για τη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας τους. Κύριο μέλημά μου, ήταν και θα είναι, η ανάπτυξη της πόλης μου και η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συνδημοτών μου πέρα και πάνω από το μικροπολιτικό όφελος. Ήμουν και θα είμαι παρούσα, μέχρι το τέλος της θητείας μου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπηρετώντας, ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος το συμφέρον της πόλης μου και των συνδημοτών μου και γι’ αυτό ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου που με «απελευθέρωσαν» ώστε να το πράξω με ήσυχη πια τη συνείδησή μου και χωρίς κανένα δίλημμα.

Λυπάμαι πολύ, που η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δυσλειτουργίες και τις αδυναμίες της διοίκησή της στο πρόσωπό μου, κατανοώ όμως τον πανικό της!

Έχω πάντα ως φάρο στη ζωή μου το ποίημα του Κ. Καβάφη, «Όσο μπορείς» και συγκεκριμένα το στίχο:

 «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον                                                            

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,

μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες».

 

Ειρήνη Ι. Πυρνάρη

Δικηγόρος

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης