Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αναφέρεται στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τίμησε η πόλη και η κυβέρνηση.

Με εκπρόσωπο τον αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών Νίκο Τόσκα και παρόντες τους τρεις  βουλευτές και τη γραμματεία του κόμματος αποτέθηκε  φόρος τιμής στη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, μέρος της οποίας οφείλεται και στην Αντίσταση του λαού μας, με πρωτοπόρο το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ.

Τιμούμε και θυμόμαστε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριπλής Κατοχής της χώρας μας. Τιμούμε και θυμόμαστε τους εκτελεσμένους στα Μπλόκα, τους θυσιασμένους στους, διάσπαρτους ανά την επικράτεια, Μαρτυρικούς Τόπους.

Σήμερα, που το σκοτάδι του ρατσισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας απλώνεται ξανά, απειλητικό, πάνω από την Ευρώπη, είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε ξανά τις αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις συνεργασίας του Υπουργού  με τοπικούς  πολιτειακούς και στρατιωτικούς φορείς.

Ο Νίκος Τόσκας, στις δηλώσεις του έστειλε σαφές αντιφασιστικό μήνυμα:

«Tιμούμε σήμερα αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, αυτούς που αγωνίστηκαν στα βουνά της Ελληνοβουλγαρικής Μεθορίου, στα οχυρά της περιοχής, όσους αγωνίστηκαν στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης, όσους μας έδειξαν το δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όσους αγωνίστηκαν για να σταματήσουν την επέλαση του ναζισμού και του φασισμού και συνέβαλαν στην κατάρρευσή του.

Όλοι αυτοί μας δείχνουν τον προσανατολισμό για τους αγώνες μας σήμερα, δείχνουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία απαιτούν αγώνα διαρκή και όχι αγώνα της μιας στιγμής. Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε σήμερα, σε δύσκολους καιρούς, να γυρίσουμε το καράβι στην κατεύθυνση της προόδου και της ανάπτυξης. Με όλες τις ενεργές δυνάμεις του λαούς μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να οδηγήσουμε τη χώρα σε καλύτερους καιρούς.

Χρειάζεται να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε την ιστορία μας να τηρούμε τις παραδόσεις καθώς αντλούμε δυνάμεις για τα επόμενα βήματα στο μέλλον.»