Κάτω απο βροχή και χωρίς μαθητική παρελαση διεξήχθη ο εορτασμός της επετείου της μάχης ενάντια στο φασισμό στην Ξάνθη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μόνο των σημαιών από τα λαογραφικά σωματεία, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Οδηγούς και τους Προσκόπους. Ακολούθησε κανονικά η στρατιωτική παρέλαση.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας.

Οι βουλευτές του νομού κατά πάγια τακτική στάθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων ενώ μετά το πέρας της παρέλασης ο υπουργός και οι βουλευτές συναντήθηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Τόσκας, στις δηλώσεις του από την Ξάνθη, όπου είχε ολοκληρώσει την στρατιωτική του καριέρα ως Ταξίαρχος της 25ης Ταξιαρχίας έστειλε αντιφασιστικό μήνυμα:

«Tιμούμε σήμερα αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, αυτούς που αγωνίστηκαν στα βουνά της Ελληνοαλβανικής Μεθορίου, στα οχυρά της περιοχής, όσους αγωνίστηκαν στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης, όσους μας έδειξαν το δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όσους αγωνίστηκαν για να σταματήσουν την επέλαση του ναζισμού και του φασισμού και συνέβαλαν στην κατάρρευσή του.

Όλοι αυτοί μας δείχνουν τον προσανατολισμό για τους αγώνες μας σήμερα, δείχνουν ότι η δημοκρατία και η ελευθερία απαιτούν αγώνα διαρκή και όχι αγώνα της μιας στιγμής. 
Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε σήμερα, σε δύσκολους καιρούς, να γυρίσουμε το καράβι στην κατεύθυνση της προόδου και της ανάπτυξης. Με όλες οι ενεργές δυνάμεις του λαούς μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και να οδηγήσουμε τη χώρα σε καλύτερους καιρούς.

Χρειάζεται να θυμόμαστε και να διδασκόμαστε την ιστορία μας να τηρούμε τις παραδόσεις καθώς αντλούμε δυνάμεις για τα επόμενα βήματα στο μέλλον.»