Το συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γιάννη Βουλγαράκη συνάντησαν την Πέμπτη στην Ξάνθη οι φορείς της περιοχής στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το αναπτυξιακό συνέδριο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα γίνει στις 13-14 Νοεμβρίου, παρουσία του Α. Τσίπρα. Συνεργάτες του Μαξίμου βρίσκονται στην Περιφέρεια και χαρτογραφούν τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών ενόψει του συνεδρίου, στο οποίο η κυβέρνηση δίνει μεγάλη βαρύτητα. 

Οι συναντήσεις έγιναν στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και ο ο συνεργάτης του Πρωθυπουργικού Γραφείου, μαζί με τοπικά στελέχη και βουλευτές συνάντησαν κατά σειρά την Περιφέρεια τους Δημάρχους, τους επιχειρηματικούς και αναπτυξιακούς φορείς, το Πανεπιστήμιο, σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συνδικαλιστές και συλλογικότητες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Xanthi2.gr ο Γιάννης. Βουλγαράκης, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία και Θράκη όλοι επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον και υπευθυνότητα για τη συνδιαμόρφωση ενός αναπτυξιακού πλάνου: “Μας ξαφνιάζει ευχάριστα η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή. Στην ΑΜΘ θα δούμε πάνω από 120-130 φορείς από όλο το φάσμα της κοινωνίας και επιδεικνύουν εντυπωσιακή ωριμότητα. Ο στόχος για ένα εθνικό και περιφερειακό στρατηγικό σχέδιο μας ξεπερνά όλους, πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις και κομματικές προσεγγίσεις.” ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα είναι ένα συνέδριο- φιέστα αλλά ουσιαστικό. “Στο κοινοβούλιο δεν έχει έρθει αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο από το 1983 μέχρι σήμερα και είναι μοναδική ευκαιρία να χαράξουμε όλοι μαζί το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, μετά τα μνημόνια.”

Τι πρόκειται να γίνει στο αναπτυξιακό συνέδριο της ΑΜΘ

Όπως αναφέρει ο Γ. Βουλγαράκης προθεση είναι να αποτελέσει σταθμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας “Θέλουμε την ενεργό συμμετοχή όλων ώστε να διαμορφωθεί η πολιτική για την επόμενη μέρα που θα συνδέσει τους τρεις τομείς της παραγωγής και θα είναι απαρχή συνεργασίας με όλο τον κόσμο της Περιφέρειας ΑΜΘ.” 

Στις 13-14 Νοέμβρη θα βρεθούν στο συνέδριο περίπου 15 Υπουργοί και θα δώσει τη δυνατότητα να αναδειχτούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής αλλα και το προβλήματα ενώ θα βρίσκονται και αρκετοί Γ. Γραμματείς και εξειδικευμένο προσωπικό  από τα παραγωγικά Υπουργεία αλλά και αυτά της Υγείας και της Παιδείας καθώς επιδιώκεται σύνδεση της παραγωγής με τα ισχυρά εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΑΜΘ, ανέφερε ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού.