Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην παράταξη της δημοτικής αρχής στο Δήμο Ξάνθης. Από το απόγευμα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, συνεδρίασε η παράταξη με μοναδικό θέμα τη διαγραφή του Μανώλη Τσέπελη και της Ειρήνης Πυρνάρη.

Για τη λήψη της απόφασης απαιτήθηκε αιτιολογημένη απόφαση και πλειοψηφία των 2/3 των συμβούλων της παράταξης ενώ είχαν προσκληθεί τα 23 από τα 25 μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας.

Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής ελήφθη σε λιγότερες από 24 ώρες, μετά την απουσία 6 συμβούλων από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και την αρνητική στάση της Ειρήνης Πυρνάρη, που οδήγησε στην καταψήφιση της πρότασης της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη και όσα ακολούθησαν.

Ήδη είναι προφανές εδώ και καιρό ότι έχουν αποστασιοποιηθεί, όπως και άλλοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενώ με τη διαγραφή επιχειρείται να σταματήσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση εκφράστηκε τις τελευταίες ώρες.

Επίσημη ανακοίνωση το βράδυ

Στις 22.30 από το γραφείο Δημάρχου επισημοποιήθηκε η διαγραφή με την  ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα 27 Οκτωβρίου 2017 στο Δημαρχείο Ξάνθης, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ξάνθης και επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου, τα μέλη της δημοτικής παράταξης με θέμα συζήτησης, την διαγραφή των δημοτικών συμβούλων κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και κ. Ειρήνης Πυρνάρη από την δημοτική παράταξη – ομάδα της πλειοψηφίας του Δήμου Ξάνθης και του συνδυασμού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, καθώς και την παρ. 5 του άρθρου 94 του Ν.3463/2006.

Μετά από έκθεση των γεγονότων, διαλογική συζήτηση και ψηφοφορία η ομάδα των συμβούλων της Δημοτικής Παράταξής μας, αποφάσισε μετά την εισήγηση του επικεφαλής της, την διαγραφή των Δημοτικών Συμβούλων κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και κ. Ειρήνης Πυρνάρη από την ομάδα της πλειοψηφίας, καθώς με τη συμπεριφορά τους έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δημοτικής Παράταξης της ομάδας της πλειοψηφίας, την οποία συστηματικά εκθέτουν και παρακωλύουν το έργο της, ενώ διεμβολίζουν τη συνοχή της και αμφισβητούν το ρόλο και τις κατευθύνσεις της παράταξης και του επικεφαλής της.

Η βασική αρχή της Δημοτικής Παράταξής μας ήταν και είναι το γενικό συμφέρον του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, έναντι του προσωπικού και αυτό συνεχίζουμε να υπηρετούμε.