Η Ξάνθη τίμησε το Νίκο Καζαντζάκη λίγο πριν την συμπλήρωση 60 ετών από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη. 

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 ώρα 7 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύηματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης η εκδήλωση για την Κρήτη και τον Ν.Καζαντζάκη από τον Πολιτιστικό Αθλητικό σύλλογο των πυροσβεστών Ξάνθης σε συνδιοργάνωση με την Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης.

Το θέμα ήταν Ιστορία – Πολιτισμός – Λογοτεχνία Κρήτης.  Κεντρικός ομιλητής ο κ. Θανάσης Μουσόπουλος με θέμα: «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Κρητική Ματιά». Παράλληλα προβλήθηκαν στιγμιότυπα τηςτης νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή «Νίκος Καζαντζάκης» που αναμένεται στις αίθουσες σε λίγες εβδομάδες.

Χοροί και Τραγούδια παρουσιάστηκαν από το χορευτικό της Κρητικής Αδελφότητας Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε Έκθεση φωτογραφικού υλικού ενώ ο Αντώνης Μουσαδές τραγούδησε για για την Κρήτη και το Νίκο Καζαντζάκη

Ευχαριστίες των Πυροσβεστών

Αμέσως μετά την εκδήλωση με ανάρτησή του ο  Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών “ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές,την Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης και τον Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης,τον κεντρικό ομιλητή κ.Θανάση Μουσόπουλο για την συνολική του συμβολή,τον κ.Σμαραγδή Γιάννη που μας εμπιστεύθηκε τα αποκλειστικά στιγμιότυπα της νέας του ταινίας (του ευχόμαστε εγκάρδια καλοτάξιδη),τον κ.Αντώνη Μουσαδέ για την μουσική παρουσία,την διευθύντρια του Γυμνασίου Γενισέας κ.Λαμπάκη Ολυμπία,την κ.Βίκυ Μπαφατάκη που παρόλο που οι υποχρεώσεις της δεν τις επέτρεψαν να είναι μαζί μας έχει συμβάλει με καθοριστικό τρόπο στην εκδήλωση,τον κ.Θεοδωρακέα Τάσο για την παρουσίαση του κ.Σμαραγδή,την κ.Βαρβάρα Τσάκα διευθύντρια του μουσείου Νίκος Καζαντζάκης στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης για το οπτικο-ακουστικό υλικό. Τέλος τα καταπληκτικά παιδιά για το διάβασμα και την προσέγγιση (Δ.Κωνσταντινίδης,Μ.Διαμάντη),τον κ.Ιορδάνη Μαξίδη και την κ.Σέβη Σωμαράκη για τις αναγνώσεις και όλους εσάς που βρεθήκατε κοντά μας”

 Περισσότερες εικόνες