Στην Ξάνθη βρέθηκε την Τετάρτη ο υποψήφιος για την αρχηγία του νέου φορέα στην κεντροαριστερά Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο Ευρωβουλευτής της Ελιάς ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Θράκη, στην πόλη των σπουδών του, όπου διαθέτει ισχυρό πυρήνα υποστηρικτών όπως φάνηκε και από την προσέλευση στο Ξενοδοχείο Ελισσώ, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση.

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ενώ έκανε εκτενείς αναφορές στην κρισιμότητα των διαδικασιών για την ανασύνθεση του χώρου και τη δημιουργία νέου φορέα καθώς και το ρόλο του σε αυτό το πλαίσιο, όπου διεκδικεί την αρχηγία.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα ζητήματα συνεργασιών και προεκλογικών συγκλίσεων  και η φυσιογνωμία που φιλοδοξεί να έχει ο νέος φορέας στο τοπίο που διαμορφώνεται. Παράλληλα, μετέφερε στους φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του το μήνυμα ότι υπάρχει μεγάλη συσπείρωση και διαμορφώνεται δυναμική νίκης για τις επικείμενες διαδικασίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα περισσότερα μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα, γνωστά και μη, από τις περισσότερες τάσεις του τοπικού χώρου.

(Η εκδήλωση δεν καλύφθηκε δημοσιογραφικά λόγω της 48ωρης απεργίας. το υλικό προέρχεται από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα)