Αποσύρθηκε από τη δημοτική αρχή, τελικά, η πρόταση για την ένταξη και χρηματοδότηση έργου για την ασφαλτόστρωση, μεταξύ άλλων, του χωμάτινου δρόμου στη Θηλιά, πάνω από τη Μονή Καλαμούς στο θέμα  “αποδοχή μελέτης του έργου βελτίωσης δασικής οδού Ιεράς Μονής Παναγίας Καλαμούς – Κένταυρος», Τμήμα Α΄….”

Στη συνεδρίαση της Τρίτης ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος επικαλέστηκε σοβαρές τυπικές ατέλειες και ανέφερε ότι επρόκειτο για πρόταση της Δασικής Υπηρεσίας, επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες και στην Περιφέρεια για τυπικές ελλείψεις στη μελέτη, που εμπόδιζαν την αποδοχή της πρότασης.  Παράλληλα, παρουσία εκπροσώπων του ΕΟΣ Ξάνθης καθώς και αθλητικών συλλόγων ανέφερε ότι ενόψει των αντιδράσεων και ο ίδιος αναθεώρησε τις απόψεις του για τη σκοπιμότητα του έργου, αν η κοινωνία δεν το θέλει.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, o Mανώλης Φανουράκης επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφική για μια περιοχή φυσικού κάλλους που οι Ξανθιώτες χρησιμοποιούν καθημερινά για βάδισμα, τρέξιμο και αθλητισμό και ότι δεν είναι ζήτημα αντιπολίτευσης αλλά προστασίας της περιοχής. Από την πλευρά του ο Νίκος Ανταμπούφης σημείωσε ότι δεν του αρκεί μια απόφαση που επικαλείται τυπικούς λόγους και αποσύρει το θέμα αλλά θα ήθελε μια απόφαση επί της ουσίας που θα διατύπωνε με σαφήνεια ότι ο Δήμος δεν θέλει άσφαλτο στο συγκεκριμένο σημείο.

(Η συνεδρίαση δεν καλύφθηκε δημοσιογραφικά λόγω της 48ωρης απεργίας και το ρεπορτάζ βασίζεται στο ηχητικό αρχείο του Δημοτικού Ραδιοφώνου