Την ημέρα των γενεθλίων του  Χατζιδάκι, στο σπίτι του Μάνου επέλεξαν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων που είναι αφιερωμένο στο μεγάλο συνθέτη,  να παρουσιάσουν την επόμενη διοργάνωση, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το επόμενο φεστιβάλ “Πόλις Ονείρων” που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Απριλίου 2018 καθώς και την αφίσα, παρουσίασαν ο Δήμος Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού, Το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε μια αρκετά ζεστή εκδήλωση.

Ικανοποίηση για το θεσμό και την προετοιμασία

Από την πλευρά του Κέντρου Πολιτισμού, ο Πρόεδρος του  Π. Λύρατζης ανέφερε ότι η φετινή διοργάνωση είναι ετοιμη πολύ έγκαιρα χάρη στη συνεργασία πολλών δυνάμεων ενώ έδωσε βαρύτητα στην κινητοποίηση και τους ανθρώπους που συμβάλλουν στην επιτυχία του φεστιβάλ και τη σημασία που έχει για την τοπική κοινωνία. Εκ μέρους του Δήμου Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής για την προετοιμασία και τον αντίκτυπο που έχει το φεστιβάλ στην πόλη.

Ο νέος Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης Τάσος Ρούμογλου αναφέρθηκε στην προετοιμασία και την πίστη όλων στην επιτυχία του θεσμού αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την εκπαιδευτική κοινότητα, τις παραστάσεις που αποκτούν οι μαθητές και την τοπική κοινωνία. Από την πλευρά των γονέων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λία Δαμιανάκη ανέφερε ότι η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη παρά τις ελλείψεις και το κτιριακό πρόβλημα, που έθιξε, αλλά δεν παρέλειψε να ευαριστήσει όλους τους συντελεστές όπως το Κέντρο Πολιτισμού και το διευθυντή Τάσο Ρούμογλου που συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των προηγούμενων 5 ετών.

Με εκπλήξεις το φετινό πρόγραμμα: Ξυδάκης και Παυλίδης στην Ξάνθη

Το πρόγραμμα του επόμενου φεστιβάλ παρουσίασε η εκπαιδευτικός του σχολείου Ηρώ Παυλοπούλου. Όπως σημείωσε το επόμενο φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στις παραδοσιακές μουσικές και θα επενδύσει στον παιδαγωγικό χαρακτήρα. Παρόντες για τα μουσικά εργαστήρια θα είναι ο Νίκος Κηπουργός που θα διευθύνει και τη συμφωνική ορχήστρα, ο Πάνος Τουλιάτος, η Εριφύλλη Δαμιανού..

Στις φετινές εκπλήξεις κυριαρχεί η παρουσία του μεγάλου Νίκου Ξυδάκη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την κυκλοφορία του ιστορικού δίσκου “η Εκδίκηση της Γυφτιάς” των Ξυδάκη-Ρασούλη-Παπάζογλου. Επίσης ο Παύλος Παυλίδης από τα Ξύλινα Σπαθιά αλλά και ο ιταλός μουσικολόγος Σιμόνε Μουργκέλι που ειδικεύεται στα ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας.

Μουσική εκδήλωση στο τέλος της βραδιάς

Ακολούθησε μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Σχολείου, η Χωροδία του Μουσικού Σχολείου και η Έλσα Καριώτη, σε έργα Χατζιδάκι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η αφίσα της επόμενης διοργάνωσης που σχεδίασε ο γραφίστας Γιώργος Κράλλης.