Όπως έγινε γνωστό από τον ιδιοκτήτη του μικροζυθοποιείου της Ξάνθης, τη παραγωγική μονάδα δέχθηκε διάρρηξη την περασμένη εβδομάδα. Άγνωστοι έκλεψαν μεγάλος μέρος των μηχανημάτων ενώ σύμφωνα με ανάρτηση του ιδιοκτήτη, στόχος ήταν να προκαλέσουν δολιοφθορά, την τρίτη σε λίγες μέρες, σε μικροζυθοποιοείο της Βόρειας Ελλάδας
Ο ίδιος ανέφερε:
Το ηλιακό μικροζυθοποιείο Ξάνθης δέχτηκε επίθεση!
Τη νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη,17/10, έγινε διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του ηλιακού μικροζυθοποιείου Ξάνθης. Οι δράστες χτύπησαν με επαγγελματική ακρίβεια και αφαίρεσαν σημαντικό μέρος των μηχανημάτων του ζυθοποιείου. Απ´ ότι φαίνεται, ο στόχος τους δεν ήταν απλώς να κλέψουν τον εξοπλισμό (που έτσι κι αλλιώς είναι εντελώς εξειδικευμένος για να χρησιμοποιηθεί αλλού), αλλά να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά σε κάθε στάδιο της παραγωγής.
Το ηλιακό μικροζυθοποιείο Ξάνθης είναι το τρίτο μικροζυθοποιείο στη Βόρεια Ελλάδα που δέχτηκε επίθεση σε διάστημα μιας εβδομάδας, πράγμα που δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα.
Έτσι, λόγω των γεγονότων, είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε ότι όχι μόνο η ΓΑΙΑ irish red ale, που σας είχαμε υποσχεθεί για το φθινόπωρο, θα αργήσει να μπει σε κυκλοφορία, αλλά δυστυχώς για το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν καθυστερήσεις και δυσκολίες και με τις μπύρες μας ΘΕΡΟΣ και ΕΡΕΒΟΣ, που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο, και πιστεύουμε ότι θα βρισκόμαστε και πάλι σύντομα σε θέση να είμαστε κοντά σας, επιμένοντας στην τοπική, ξανθιώτικη, craft εκδοχή της μπύρας, σε πείσμα όσων θέλουν να τα παρατήσουμε.