Αναβολή πήρε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελιοδικείο Αλεξανδρούπολης, όπου παραπέμφθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ο γιατρός που κατηγορείται ότι πήρε “φακελάκι” από  ασθενή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή λόγω κωλύμματος του συνηγόρου του ενώ η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 23 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το χρηματισμό, έθεσε σε αναστολή τον συγκεκριμένο γιατρό. (ΕΔΩ η απόφαση).

Αγνοήθηκαν οι καταγγελίες τα προηγούμενα χρόνια;

Όμως η αποκάλυψη της υπόθεσης φέρνει στο προσκήνιο άλλες καταγγελίες ή συζητήσεις ασθενών για χρηματισμό από τον ίδιο καθηγητή που  έχουν γίνει τελευταία χρόνια, οι οποίες όμως φαίνεται να αγνοήθηκαν. Δεν αποκλείεται αυτές να αξιοποιηθούν κατά την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης της πρόσφατης υπόθεσης χρηματισμού ή να αναζητηθεί σύνδεσή τους.

Μάλιστα σε μια περίπτωση το 2013, ασθενής προέβη σε επώνυμες καταγγελίες στα ΜΜΕ για περιστατικό του 2010 και το θέμα που προκάλεσε μεγάλο θόρυβο ενώ έφτασε στον Ιατρικό Σύλλογο όπου απολογήθηκε ο γιατρός. Όμως δεν αξιοποιήθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου που δεν άσκησε πειθαρχική δίωξη και δεν διερεύνησε τις καταγγελίες ενώ η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στη δικαιοσύνη.

Στα έγγραφα που φέρνει στο φως το xanthi2.gr, φαίνεται η αλληλογραφία μεταξύ Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και Διοίκησης του ΠΓΝΕ το 2013 όπου διαβιβάστηκαν οι καταγγελίες και η απολογία του γιατρού.