Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος να οργανώσουν την δράση τους με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας. Οργάνωση και Αγώνας η επιλογή μας» και να απαντήσουν μαχητικά, μαζικά και οργανωμένα με συλλαλητήριο τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στην Κομοτηνή 13-14 Νοεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις κυβερνητικές διακηρύξεις περί «δίκαιης ανάπτυξης». Η κυβέρνηση πρέπει να βρει απέναντι της την μαχητική απάντηση των εργαζομένων στην κοροϊδία που θέλει να πλασάρει. Τα σωματεία πρέπει από σήμερα να κάνουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων απέναντι στην προσπάθεια νέας εξαπάτησης της κυβέρνησης, να μην συμμετέχει κανένα σωματείο, κανένας μαζικός φορέας στην «φιέστα» που ετοιμάζουν.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» την βιώνουν οι εργαζόμενοι καθημερινά μέσα από τους μισθούς πείνας, τη δουλειά χωρίς ωράριο και ρεπό, τις συνθήκες γαλέρας και τα εργατικά ατυχήματα που επικρατούν μέσα στους χώρους δουλειάς λόγω της εντατικοποίησης, την απελευθέρωση του ωραρίου. Την βιώνουν οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, συμβασιούχοι, που είναι συνεχώς με το ένα πόδι στην ανεργία. Την βιώνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με το αλλεπάλληλο τσάκισμα των συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.

Στην επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ απαντάμε με οργάνωση και αγώνα.