Για 16η χρονιά, παρουσία των τοπικών αρχών και γονέων των μαθητών και μαθητριών απονεμήθηκαν τα βραβεία του Τάσου Κοντογιαννίδη, την Παρασκευή  στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σταυρούπολης Ξάνθης.

Τα βραβεία είναι χρηματικά, χορηγία του δημοσιογράφου και Συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη και απονεμήθηκαν στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς επίσης και στους αριστούχους και πρώτους όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην ομιλία του ο κ. Κοντογιαννίδης συμβούλευσε τους μαθητές και τους μίλησε για τα δικά του δύσκολα σχολικά χρόνια. Τους παρότρυνε να είναι επιμελείς, να αποκτήσουν γνώσεις και ήθος τα οποία θα είναι γι’ αυτούς το κλειδί της επιτυχίας και της επαγγελματικής καταξίωσης.


Τους μίλησε επίσης για την γάγγραινα των ναρκωτικών που μαστίζει την νεολαία μας συμβουλεύοντας τους να τα αποφεύγουν διότι οδηγούν στην εξαθλίωση και στον αργό θάνατο.


Επίσης χαιρετισμούς και ευχές στα παιδιά απηύθυναν και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Σε δήλωσή του ο Τάσος Κοντογιαννίδης δήλωσε: ” Στα εφετινά βραβεία συνάντησα πολλές δυσκολίες, γραφειοκρατικά εμπόδια που μ’ έχουν απογοητεύσει… Λες και κάνω έγκλημα που χορηγώ βραβεία στην παραμεθόριο και ταλανιζόμενη περιοχή της Σταυρούπολης…”