Για κακή χρήση των Κοινωνικών Δικτύων κάνει λόγο η κυνηγετική ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης σε ανακοίνωσή της για τις συμπεριφορές κυνηγών που κοινοποιούν όλη τους τη δραστηριότητα. 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης παρακολουθώντας τα δρώμενα της κυνηγετικής δραστηριότητας σε Μακεδονία και Θράκη εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει κάθε μορφή επίδειξης θηράματος η οποία προσβάλει το θήραμα και τους ηθικούς κανόνες της κυνηγετικής δεοντολογίας.

Η έλλειψη σεβασμού στο θήραμα, οι θριαμβευτικές ποσοτικές επιδείξεις , η διάνοιξη των θηραμάτων σε κοινή θέα και η ανάρτηση αυτών στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα (κυρίως Facebook) αντιτίθενται με την κυνηγετική ηθική , προσβάλει τη κυνηγετική δραστηριότητα και τους υγιώς σκεπτόμενους κυνηγούς.

Η αύξηση της χρήσης των Ηλεκτρονικών Κοινωνικών Δικτύων, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει «μέσο προβολής και ανάδειξης των πλεονεκτημάτων του κυνηγιού και να δώσει απαντήσεις σε όσους τοποθετούνται αρνητικά και επιθυμούν την εξάλειψη του»
Η κακή χρήση επιτυγχάνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης καλεί το σύνολο των κυνηγών να προστατέψουν και να διαφυλάξουν την ηθική του κυνηγιού