Με δελτίο Τύπου που εστάλη προς τα ΜΜΕ, δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Κιτσόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού της Χ.Α. στις εκλογές του 2014 για την Περιφέρεια και ο Αναστάσιος Ναθαναηλίδης, εκλεγμένοι περιφερειακοί Σύμβουλοι , ανακοινώνει πως θα συνεχίσει στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «χωρίς καμία εξάρτηση από την Χρυσή Αυγή».

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ελληνική Αυγή εκφράζοντας πιστά τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων εθνικιστών στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται έχοντας την ιδεολογία, τις αρχές και τις πολιτικές θέσεις που είχε μέχρι τώρα ανεξάρτητα όμως από την Χρυσή Αυγή , όχι γιατί άλλαξε σε κάτι ιδεολογικά αλλά γιατί διαφωνεί με την επιλογή των προσώπων και των τακτικών που εφαρμόζουν.

Ως Κιτσόπουλος Χρήστος σαν επικεφαλής της παράταξης δηλώνω τα παραπάνω γιατί από την δημοσίευση του παρόντος δελτίου τύπου, ανακοινώνω ότι, επειδή ταυτόχρονα είμαι περιφερειακός σύμβουλος αλλά και γραμματέας της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης της Χρυσής Αυγής, παραιτούμαι από γραμματέας και θα συνεχίσουμε σαν περιφερειακή παράταξη Ελληνική Αυγή μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο από τον Ν. Καβάλας, Ναθαναηλίδη Αναστάσιο να αγωνιζόμαστε εκφράζοντας τους Έλληνες εθνικιστές στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. χωρίς καμία εξάρτηση από την Χρυσή Αυγή.

Το JailGoldenDawn – Για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, ο Κιτσόπουλος, που διατέλεσε και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον Έβρο, συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2015 από λιμενικούς να μεταφέρει παράνομα 1,36 τόνους οστράκων, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά, παρόλο που ήταν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Διαψεύδει τον Κιτσόπουλο ο Ναθαναηλίδης και παραμένει στη Χ.Α.

Μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου ο Ναθαναηλίδης, διαψεύδει τον Κιτσόπουλο και την εανακοίνωσή  του και υποστηρίζει ότι ο ίδιος παραμένει στη ΧΑ, παρά τα όσα αναφέρει ο Κιτσόπουλος.