To πρώτο φεστιβάλ Kardelen Festival 2017 «#1: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» διοργανώνεται στις 10-11 Νοέμβρη στην  Ξάνθη, στο αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ από το στέκι Κardelen  σε συνεργασία με το περιοδικό ΣΠΟΥΤΝΙΚ. 

To Στέκι Kardelen μετά από 3,5 χρόνια ύπαρξης στην πόλη της Ξάνθης αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στο κομμάτι του πολιτισμού και της αλληλεγγύης. Μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες το στέκι Kardelen έχει λειτουργήσει ως χώρος συνάντησης ανθρώπων και συλλογικοτήτων, ως ένας χώρος δημιουργίας και συζήτησης. Με την νέα σεζόν να ξεκινάει γεμάτη δράσεις και καινούριες ομάδες ήρθε η ώρα για το Kardelen Festival 2017 «#1: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο».

Το Kardelen Festival 2017 «#1: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Νοέμβρη στον χώρο των ΠΡΟΚΑΤ, στην Ξάνθη. Το φεστιβάλ, έχει ως στόχο να αποτελέσει πολιτικό και πολιτιστικό αντιπαράδειγμα. Απέναντι στη λογική του ατομικού δρόμου και στα πρότυπα της τυποποιημένης διασκέδασης να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε. Να δώσουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά στον πολιτισμό και την τέχνη με έμφαση στη νεανική δημιουργία, στην αλληλεγγύη και στην συλλογική ζωή. Για δύο ημέρες, στα πλαίσια του Kardelen Festival 2017  θα φιλοξενηθούν συναυλίες, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, , βιβλιοπωλείο, γεύσεις από γωνιές του κόσμου και πλήθος δράσεων, δίνοντας στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδο ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Το Kardelen Festival 2017 επιδιώκει να δώσει φωνή σε οργανώσεις της LGBTQI+ κοινότητας, σε δομές αλληλεγγύης, σε προσφυγικές ομάδες, σε εργαζόμενους/ες και άνεργους/ες, σε επιχειρήσεις που εντάσσονται στον κλάδο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, σε συλλογικότητες που αγωνίζονται για τα κοινωνικά δικαιώματα, σε πολιτιστικές ομάδες και συλλόγους. Ακόμη περισσότερο, ελπίζουμε το Φεστιβάλ να αναδείξει νέους/ες, που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα προβολής της καλλιτεχνικής τους έκφρασης.

Παράλληλα συνδιοργανωτής του Kardelen Festival 2017 είναι και το Περιοδικό ΣΠΟΥΤΝΙΚ. Μετά τα άκρως επιτυχημένα φεστιβάλ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ΣΠΟΥΤΝΙΚ έρχεται και στην Ξάνθη μέσω του Kardelen Festival 2017.  Εδώ και ενάμιση χρόνο το Περιοδικό ΣΠΟΥΤΝΙΚ, έχει καταφέρει να φτάσει σε κάθε Πανεπιστήμιο, σχολείο, πλατεία και γειτονιά της Ελλάδας, ενώ ο Πολυχώρος ΣΠΟΥΤΝΙΚ στο Μεταξουργείο αναδεικνύεται ήδη ως ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια πολιτισμού και αλληλεγγύης στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.