Από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για μία εβδομάδα, ο διεθνής ειδησεογραφικός σταθμός Euronews προβάλλει ένα βίντεο αφιερωμένο στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη γαστρονομία της και τις επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών, το οποίο προβάλλεται τηλεοπτικά και διαδικτυακά ταυτόχρονα σε δώδεκα διαφορετικές γλώσσες, σε 430 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 166 χώρες ανά τον κόσμο, εντάσσεται στην εκπομπή Focus του Euronews, μια εκπομπή που, όπως υποδηλώνει το όνομά της, εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα της περιοχής που επισκέπτεται κάθε φορά.

Το αφιέρωμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εστιάζει στους «άγνωστους θησαυρούς» της περιοχής μας. Για αυτόν το λόγο, οι υπεύθυνοι του Euronews, οι οποίοι είχαν την τελική απόφαση για το θέμα, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του βίντεο, επέλεξαν να προβάλουν κατά κύριο λόγο αξιοθέατα της Περιφέρειάς μας τα οποία είναι λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό, όπως το Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, το σπήλαιο του Αγγίτη στη Δράμα, τον ποταμό Νέστο αλλά και στοιχεία της τοπικής μας γαστρονομίας.

Η παραγωγή και μετάδοση του συγκεκριμένου βίντεο, που είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει την τουριστική εικόνα της Περιφέρειας ΑΜΘ συνολικά, χρηματοδοτήθηκε από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) και αποτελεί μέρος του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιεί ο ΤΑΡ στις περιοχές από όπου διέρχεται ο αγωγός.