Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Meetup – «Hello Edgar». Ιδανική μέρα για ιστορίες μυστηρίου.

Παρασκευή και 13 η συγγραφική κοινότητα της Ξάνθης  “Xanthi SymposiumMeetup ταξιδεύει στους Δρόμους της Βαλτιμόρης του 1840  παρέα με τον Poe  και τις ιστορίες μυστηρίου! Σε καλούμε να διαβάσεις  αλλά και να απολαύσεις αυτές τις ιστορίες και έπειτα να γράψει μαζί μας μία δική σου!

Φτιάξε τον ήρωα σου από το φόβο σου…άλλωστε ο φόβος όταν μοιράζεται, παύει να έχει πια ισχύ. Οργάνωση: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής “Φιλαναγνωσία”

 

το MEETUP   https://www.meetup.com/preview/Xanthi-Symposium-Meetup
Απελευθέρωσε την ιστορία σου και μοιράσου την μαζί μας!

Για πρώτη φορά στην Ξάνθη δημιουργείται η κοινότητα του meetup. Μια φόρμα που ξεκίνησε από την Αμερική, ευδοκίμησε στην Αγγλία και έπειτα εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργήθηκε για να ενώσει ανθρώπους ,από κάθε γωνίτσα της πόλης, με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες όταν αυτά λείπουν από την καθημερινότητα τους. Πριν λίγους μήνες στην Ξάνθη γεννήθηκε μια ομάδα (γκρουπ), μια ομάδα που αγαπά τη συγγραφή, ζει με την ανάγνωση και ανακαλύπτει τις θεραπευτικές τις ιδιότητες, μαγεύεται από τη δημιουργική γραφή σε συσχέτιση με τη ψυχοθεραπεία , τη μυρωδιά του βιβλίου και τόσα ακόμη. Στόχος του Xanthi Symposium Meetup είναι να φέρει κοντά ανθρώπους που γράφουν είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά, αυτούς που δεν γράφουν ή που νόμιζαν πως δε γράφουν μα θα ήθελαν να δοκιμάσουν ένα ταξίδι ανάμεσα στις λέξεις. Ιδιαίτερα αυτούς που γράφουν τα βράδια και έπειτα κρύβουν τις λέξεις κάτω από το μαξιλάρι πιστεύοντας πως δεν είναι καλοί στη γραφή. Όλοι αυτοί γινόμαστε μια ομάδα όπου 2 φορές το μήνα μοιράζεται κείμενα, ανταλλάσει κριτικές, συναντά επιμελητές βιβλίων, εκδότες, αρθρογράφους και δημιουργούμε ένα κόσμο γεμάτο γραφή και συναισθήματα. Γράφουμε σε όμορφους, ζεστούς χώρους με καφέ ή κρασί. Σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, σε αυλές, σε μουσεία και όπου μπορείς να φανταστείς.

Ένας μονάχα είναι ο περιορισμός: Να έρθεις με την ψυχή σου.

Οι λιγοστοί κανόνες μας;
• Ελευθέρωσε τη φαντασία σου
• Μοιράσου τις ιδέες σου
• Άσε διάχυτες τις λέξεις να αιωρούνται στον αέρα και…
• Απόλαυσε

Διευκρινήσεις προς τους γραφοσυνταξιδιώτες:

Μπαίνεις στη σελίδα www.meetup.com και αμέσως αναγνωρίζει την πόλη στην οποία βρίσκεσαι. Έπειτα σου εμφανίζει την ομάδα μας Xanthi Symposium Meetup