Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί  της Τετάρτης ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης(στο γραφείο της φοιτητικής μέριμνας, μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης που είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες μέρες.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του, αναδείχθηκε το οξυμένο πρόβλημα που σχετίζεται με το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση όλων των φοιτητών, καθώς αυτή τη στιγμή απ’ τη μια οι πρωτοετείς φοιτητές περιμένουν να εγκριθούν οι αιτήσεις τους με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα είτε να μένουν σε κάποιο ξενοδοχείο, είτε να πηγαινοέρχονται στις πόλεις τους (αν μένουν κοντά) και από την άλλη για να μπουν οι πρωτοετείς θα πρέπει, όπως ειπώθηκε “να βγουν πρώτα οι μη δικαιούχοι”. Κρίνουμε απαράδεκτη τη στάση της μέριμνας που ως μη δικαιούχους ορίζει τους λιγότερο φτωχούς.

Όλα αυτά οφείλονται στο ότι τα διαθέσιμα δωμάτια είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν, με αποτέλεσμα τελικά να μπαίνουν οι “πιο φτωχοί” και όχι όλοι όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη. Στο πλαίσιο που κατατέθηκε ο Σ.Ο.Φ.Ξ. απαιτεί ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο, με χρήματα του Πανεπιστημίου, για όσους πρωτοετείς περιμένουν να πάρουν δωμάτιο και για όσους έκαναν αίτηση αλλά δεν κατάφερε το Πανεπιστήμιο να τους εξασφαλίσει θέση.

Αναδείχθηκαν ακόμα τα προβλήματα που υπάρχουν με τη μετακίνηση και τη σίτιση, τα οποία μαζί και με το πρόβλημα της στέγασης οφείλονται, όπως τονίζεται και στο ψήφισμα του συλλόγου στην μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό.

Αύριο αναμένεται να δώσει απάντηση στα αιτήματα που τέθηκαν ο Πρύτανης του ΔΠΘ