Γιορτάστηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην Ξάνθη με  πο
λλές εκδηλώσεις και επισκέψεις συλλόγων στα σχολεία.

 Με απόλυτη επιτυχία και χωρίς κανένα πρόβλημα διεξήχθη την Δευτέρα 9/10 η Πανελλήνια Ημέρα σχολικού αθλητισμού στην Ξάνθη. Στις σχ. μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης του νομού έγιναν πολλές και ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, που επικεντρώθηκαν στο κεντρικό φετινό σύνθημα του ΥΠΕΠΘ : «Αθλούμαι – ΧαραΖΩ το μέλλον».


Επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτέλεσε το 8
ο Γ/σιο Ξάνθης στην περιοχή του Δροσερού. Εκεί συνεργάστηκαν το Δ’ ΣΣ, η Ομάδα Φυσικής Αγωγής ΔΔΕ και η Δ/νση με τον σύλλογο διδασκόντων, προσφέροντας στους μαθητές αθλητικό υλικό και παράλληλα το μήνυμα αλληλο-συνεργασίας του ΔΣΣ με την τοπική κοινότητα.

Ο Σ/χης κ. Αραμπατζής εκπροσώπησε τον στρατηγό διοικητή ΔΣΣ κ. Καμπά και έστειλε συμβολικό μήνυμα στήριξης και ενίσχυσης των ευπαθών και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων που ζουν στην πόλη μας. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρακολούθησαν παιδαγωγικά, δρομικά και αθλητικά παιχνίδια των μαθητών, ενώ άκουσαν τα θετικά σχόλια από όλους που επαίνεσαν την πρωτοβουλία τους.

Η Δ/ντρια του 8ου Γ/σιου Π. Κελτσίδου μίλησε για το ιδιαίτερο και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του σχολείου στο Δροσερό, ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στους παρισταμένους.
 
Κατά τα άλλα η ομάδα του ΑΟΞ έκλεψε τις εντυπώσεις στα σχολεία που επισκέφτηκε, καθώς οι ποδοσφαιριστές της έγιναν αντικείμενο λατρείας από πολλούς μαθητές. Στο 5ο Γ/σιο οι Ξανθιώτες μοίρασαν επετειακές αθλητικές φανέλες του συλλόγου και έβγαλαν πάμπολλες φωτογραφίες.

Μαθητές και καθηγητές ευχήθηκαν πολλές επιτυχίες στην ομάδα μας, ενώ δεν παρέλειψαν να τους ευχαριστήσουν για την παρουσία τους.

Αξίζει να αναφερθεί η φετινή προώθηση στις παρουσιάσεις αθλημάτων που είναι λιγότερα γνωστά στο ευρύ κοινό της Ξάνθης, όπως το badminton, η ξιφασκία, η αναρρίχηση (βλ. ΕΟΣ), κα.

Να επισημάνουμε ότι αρκετά σχολεία επισκέφτηκαν τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου, με τις «Βασίλισσες της Θράκης» του Α. Κουτρουλού να γίνονται δεκτές με ενθουσιασμό στο πέρασμά τους από τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Επίσης σημειώθηκαν και εξωτερικές δράσεις, όπως πεζοπορίες στα μονοπάτια (ΒΛ. 3ο και 4ο ΓΕΛ), στίβο στο ΔΑΚ, κα.
 
Ήταν η 4η συνεχόμενη χρονιά που συνεχίζεται πανελλαδικά ο θεσμός, δείχνοντας την καθολική αποδοχή του από τους μαθητές και περνώντας πολύτιμα μηνύματα, αξίες και ιδανικά.
«Όλοι έχουμε να κερδίσουμε μέσα από τον σχ. αθλητισμό» δήλωσε ο υπεύθυνος της ΟΦΑ ΔΔΕ Ξάνθης κ. Δ. Γκαγκαλίδης, συντονίζοντας τις φετινές δράσεις και εκφράζοντας την ικανοποίησή του στην Σχολική Σύμβουλο καθηγητών Φυσικής Αγωγής κ. Ξ. Κωνσταντινίδου που παρευρέθηκε σε σχ. μονάδες του νομού.
νομού.