Ο σχολικός εκφοβισμός ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και συγκέντρωση το ενδιαφέρον των πολλών παρευρισκομένων μέχρι αργά. 

Την εκδήλωση διοργάνωση το Europedirect Ξάνθης σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης, τον οποίο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Αλεξία Γκιρτζίκη ενώ παραβρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και αρκετοί ενδιαφερόμενοι για το θέμα.

Μιλώντας  στο κοινό η υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού νέων Έβρου και ιδιαίτερα έμπειρη στα θέμα του σχολικού εκφοβισμού, εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, ανέπτυξε όλο το πλαίσιο για την αναγνώριση και την αντιμετώπιση του φαινομένου στο σχολικό περιβάλλον.

Αναφέρθηκε στο ρόλο των εκπαιδευτικών, το κανονιστικό πλαίσιο, τις αιτίες και τους τρόπους εκδήλωσης, τους προδιαθεσικούς παράγοντες και όλα όσα περικλείουν το ζήτημα τους σχολικού εκφοβισμού. Απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις του κοινού, έλυσε απορίες και ανέδειξε γνωρίσματα και αιτίες των φαινομένων.

Στο κοινό μίλησε επίσης για τo φαινόμενο και τις αιτίες του η ψυχολόγος του Κέντρου Καταπολέμησης “Έκφραση” της Ξάνθης Παρασκευή Διονυσίου.

Για το ποινικό σκέλος του φαινομένου και το νομικό πλαίσιο, όπως και την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα μίλησε ο Ασυνομικός Υποδιευθυντής Νεκτάριος Ορφανίδης, ο οποίος παρουσίασε και σχειτκό οπτικό υλικό. Πάντως, όπως ανέφερε, υπάρχει στενή συνεργασία με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει φτάσει στην Αστυνομία της Ξάνθης καταγγελία για φαινόμενο σχολικού εκφοβισμού, ώστε να επιληφθεί αρμοδίως.