Mε τη διεξαγωγή της τελικής φάσης που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο ύψωμα “Ψηλός Ταλός” του Έβρου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, με πραγματικά πυρά, Παρμενίων 2017. 

Στην εντυπωσιακή τελική φάση παραβρέθηκε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την Ειρήνη αλλά προετοιμάζεται για κάθε ξένη επιβουλή ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος.

Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι αντιλαμβανόμαστε ως χώρα τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως χώρο τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τις διπλωματικές και στρατιωτικές αποστολών ξένων χωρών που παρακολούθησαν την άσκηση.

Την τελική παρακολούθησαν επίσης ο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πολιτών. Την ενημέρωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, Ανιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο οποίος αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες και το σενάριο της άσκησης και της τελικής φάσης, που διεξήχθη στη Θράκη.

Στην άσκηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 21 αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, 59 στελέχη των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας και αεροπορίας στρατού, 2.129 αξιωματικοί και οπλίτες, εκ των οποίων 117 εθνοφύλακες και 149 έφεδροι.

Δείτε φωτογραφίες από την τελική φάση της άσκησης: