Το τζιν που φορούσε στην ταινία “Ποτάμι χωρίς επιστροφή”, το πιο πολύτιμο κομμάτι της δημοπρασίας.

Ρούχα και αντικείμενα που κάποτε ανήκαν σε μερικά από τα πιο θρυλικά ονόματα του κινηματογράφου, της μουσικής και της μόδας και περιλαμβάνονται στην προσωπική συλλογή του Τόμι Χίλφιγκερ ( Tommy Hilfiger) δημοπρατούνται από τον οίκο Julien’s Auctions, στο Λος Άντζελες.

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια της συλλογής είναι το τζιν που φορούσε η Μέριλιν Μονρόε στην ταινία «River of No Return» (Ποτάμι χωρίς επιστροφή).

Το JCP Co. μπλε τζιν με το οποίο εμφανίστηκε  η ηθοποιός στην ταινία του 1954 αποτιμάται στα 40.000 δολ.

Στο γουέστερν «Ποτάμι χωρίς επιστροφή» η Μέριλιν Μονρόε υποδύθηκε την Kay Weston τραγουδίστρια σε σαλούν, η οποία γνώρισε τον πρώην καταζητούμενο Matt Calder (Ρόμπερτ Μίτσαμ) και τον 10χρονο γιο του. Οι τρεις τους ξεκίνησαν μία περιπέτεια καταδίωξης στην Άγρια Δύση και για το λόγο αυτό η Μονρόε επέλεξε να φορά τζιν.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας είχε στην κατοχή του τρία τζιν της Μονρόε, δύο από τα οποία χάρισε στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς και στη Ναόμι Κάμπελ.

Μία μοναδική μεταξοτυπία του Άντι Γουόρχολ με τη Λίζα Μινέλι, πωλείται επίσης στη δημοπρασία έναντι 100.000 δολ.

Ένα άλλο κομμάτι της συλλογής είναι το δερμάτινο γιλέκο που φορούσε ο Μικ Τζάκερ στην περιοδεία Steel Wheels.  Η τιμή του κυμαίνεται στα 2.000 – 4.000 δολ.