Η πρώτη εφαρμογή του νέου τρόπου επιλογής σημαιοφόρων με κλήρωση πραγματοποιείται στην παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη.

Ενόψει των Ελευθερίων της Ξάνθης,  στα δημοτικά σχολεία του Νομού πραγματοποιήθηκαν ήδη οι κληρώσεις για την επιλογή των σημαιοφόρων και των παραστατών. Με βάση τη νομοθεσία έγιναν δύο διαφορετικές κληρώσεις (όπως και στο παρελθόν μεταξύ των αριστούχων) της 6ης Δημοτικού. Η πρώτη “εξάδα” θα συνοδεύει τη σημαία στις τελετές μέχρι την 31η Ιανουαρίου ενώ η δεύτερη θα παρελάσει στο δεύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς.

Άλογα και διμοιρία επιδείξεων

Στην παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου όμως θα παρελάσει για πρώτη φορά και ομάδα με άλογα και ιππείς από τον ιππικό όμιλο της Κομοτηνής. Τα άλογα, ως αναπαράσταση ιππικού, θα βρίσκονται στο τέλος της πολιτικής παρέλασης και πριν την στρατιωτική ενώ εκτός από τους αναβάτες θα υπάρχουν βοηθοί δίπλα στα άλογα και ομάδα υποστήριξης.

Eπίσης, με πρωτοβουλία του Δ’ Σώματος Στρατού, στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης θα υπάρξει διμοιρία επιδείξεων η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα κάνει διάφορες επιδείξεις με τον οπλισμό της.

Δείτε το ρεπορτάζ της παρέλασης