Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την Παρασκευή, ταυτόχρονα με 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη η Βραδιά του Ερευνητή στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, νια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα. 

Το κοινό  που αποτελούσαν μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, λάτρεις της επιστήμης και της τεχνολογίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, αλλά και τη σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης. Μεταξύ άλλων είδαν διάφορες καινοτομίες όπως η αμμοδόχος επαυξημένης πραγματικότητας και άλλα επιτεύγματα αλλά και μια έκθεση ρετρό με υλικό από τις πρώτες συσκευές υπολογιστών της δεκαετίας του ’80.

Ήταν μια βραδιά ανοιχτή στην κοινωνία για μια άκρως διεπιστημονική επίδειξη και συζήτηση, με επίκεντρο την Τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολιτισμού και της Εκπαίδευσης, δίνοντας το έναυσμα για μια περαιτέρω αλληλεπίδραση προς μια κοινωνία της γνώσης και της καινοτομίας.

Στη βραδιά του ερευνητή παρέστησαν φέτος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης και Γρηγόρης Στογιαννίδης που συνομίλησαν με τους υπεύθυνους και τους ερευνητές.

Παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Στις παράλληλες δραστηριότητες εντάσσονται ομιλίες, συζήτηση, ξεναγήσεις, εκθέσεις τέχνης (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική) και τεχνολογίας (ρομποτική, drones, 3Δ εκτυπωτές, εικονική πραγματικότητα) και μουσική, σε όλη την έκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ερευνητικού Κέντρου.