Τρεις είναι οι κύριες ομάδες στελεχών της ΔΗΣΥ στην Ξάνθη, που υποστηρίζουν αντίστοιχους υποψήφιους για την αρχηγία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Πιο πρόσφατη δραστηριότητα είχαν οι υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά με αφορμή την επίσκεψή της στην Καβάλα που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο για να προετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Πρόκειται για στελέχη διαφόρων ηλικιών και τάσεων που βρέθηκαν όπως ο Δικηγόρος Χρήστος Σαρόγλου από τη ΝΕ ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι Ν. Παπαβασιλείου, Κ. Γαβριηλίδης, Δ. Γκορόγιας, Τ. Ιωαννίδης, Σ. Στολίδης, Μ. Καπζά, Κ. Ατματζίδης, Ι. Ξανθόπουλος, Ζ Δημητριάδης, Θ. Κωνσταντινίδης, Δ. Παλτόγλου, Δ. Δόντσος, Ι. Πηγαινούδης, Φ. Μαλουσσάρης καθώς επίσης και οι Αλμπανίδης, Αλεξούδης κ.α.

Γραμματέας και Νομαρχιακή υπέρ Ανδρουλάκη

Υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ο Γραμματέας Α. Αντωνιάδης και τα περισσότερα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής καθώς και στελέχη της γενιάς του ευρωβουλευτή της Ελιάς όπως Α. Μήτρου, Π. Δαβιτίδης, Σ. Τσετινές αλλά επίσης Ε. Δοξακάκη, Γ. Παπαδόπουλος και αρκετοί άλλοι παράγοντες με επιρροή σε διάφορους κύκλους ενώ είναι γνωστό ότι ο Ν. Ανδρουλάκης διατηρεί στενές επαφές με την πόλη.

Ανοιχτά υπέρ Καμίνη το ΚΙΔΗΣΟ

Υπέρ του Γιώργου Καμίνη έχουν ταχθεί ανοιχτά ο Σωκράτης και ο Θανάσης Ξυνίδης και όλος σχεδόν ο χώρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Ξάνθη, παρότι ο ηγέτης Γ. Παπανδρέου δεν έχει τοποθετηθεί στην κούρσα εκλογής του αρχηγού. Άλλωστε ο Γ. Καμίνης ήταν επιλογή που επικύρωσε ο Σ. Ξυνίδης ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία της Αθήνας, που στέφθηκε με επιτυχία.