Βιβλικές ήταν οι εικόνες που καταγράφηκαν στη Σαμοθράκη την Τρίτη, μετά από μια νύχτα σφοδρής καταιγίδας και τεράστιων ποσοτήτων νερού. 

Ειδικά στην Χώρα τα πλημμυρικά φαινόμενα έλαβαν μεγάλη έκταση με καταστροφές σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια, κατάρρευση δρόμων και γεφυρών, αυτοκίνητα θαμμένα στη λάσπη.

Από το πρωί έφτασε κυβερνητικό κλίμάκιο, μηχανήματα του Στρατού και της Πυροσβεστικής και έγινε η πρώτη σύσκεψη στο Δήμο παράλληλα με την απόφαση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας που κήρυξε το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το απόγευμα έφτασε στο νησί ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που προήδρευσε σε σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπακη, βουλευτές, τοπικούς φορείς και εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε το ενδεχόμενο εφαρμογής φορολογικών ελαφρύνσεων στο νησί της Σαμοθράκης έως ότου επανακάμψει η κατάσταση σε μια κανονικότητα. Στο Πνευματικό Κέντρο της Σαμοθράκης θα γίνεται  η καταγραφή των ζημιών από τη θεομηνία που έπληξε το νησί .