Το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που έκανε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της οροσειράς της Ροδόπης για το μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος που χάθηκε το μεσημέρι από τα ραντάρ της αεροπορίας εντόπισε συντρίμια του 19 χλμ απο την Κομοτηνή, κοντά στο χωριό Κερασιά.

Όπως ανακοίνωσε στο twitter η Πυροσβεστική, οι δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκαν νεκροί και ανασύρθηκαν από την περιοχή Κερασιά του Δ. Ιασμου.

Το διθέσιο αεροσκάφος τύπου CT2K με δύο επιβαίνοντες απογειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Στο αεροσκάφος, που είχε προορισμό τη Ρουμανία, επέβαιναν δύο Ουκρανοί. Κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ της αεροπορίας.

Το χρονικό

Στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία. Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος. Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR. Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.

tvxs.gr